Orașul elvețian Lausanne, unde își are sediul Comitetul Internațional Olimpic, a fost ales, vineri, ca gazdă a Jocurilor Olimpice de iarnă ale Tineretului din 2020, în dauna Brașovului, în cadrul celei de-a 128-a Sesiuni a CIO, de la Kuala Lumpur (Malaezia). După numărarea voturilor, dosarul Braşovului a întrunit doar zece susţineri, în timp ce dosarul Lausanne-ului a primit 71!

”Ne-a dezavantajat un lucru, eterna și veșnica problemă București — Brașov. Până în anul 2020, noi am prezentat ca și perspectivă autostrada și aeroportul, dar cei care trăiesc în altă lume s-au îndoit că posibilitatea de mișcare a acestor proiecte este așa bună. Mie, ca primar, îmi pare rău, dar este ca în sport, ai câștigat continuă, ai pierdut continuă”, a precizat primarul Braşovului, George Scripcaru, pentru agerpres.ro.

Jocurile din ianuarie 2020, care se vor desfășura la 12 discipline, în cinci sporturi de iarnă, vor fi organizate împreună cu Franța, prin stațiunea Tuffes a Prémanon, care va găzdui probele de sărituri cu schiurile, biatlon și combinata nordică.

Celelalte probe se vor derula la Lausanne (hochei pe gheață, patinaj artistic și patinaj viteză), iar schiul alpin va avea loc la Leysin, Villars și Les Diablerets.

Orașul elvețian a promis un buget de 42,2 milioane de dolari, asigurat în proporție de 66% din subvenții publice.

În 2013, orașul de la Poalele Tâmpei găzduise Festivalul Olimpic de iarnă pentru Tineret European (FOTE).

Cristian Tudor Popescu, reacție ZDROBITOARE la adresa lui Mario Iorgulescu
GSP.RO

Cristian Tudor Popescu, reacție ZDROBITOARE la adresa lui Mario Iorgulescu

Horoscop 15 septembrie 2019. Zi pe muchie de cuțit pentru această zodie! Ce se întâmplă cu banii
HOROSCOP

Horoscop 15 septembrie 2019. Zi pe muchie de cuțit pentru această zodie! Ce se întâmplă cu banii