Respectiva adresă a fost însoţită de o altă cerere prin care SC FC Petrolul SA solicită să folosească stadionul doar ocazional, iar închirierea să fie făcută în baza unui tarif orar. Consiliul de Administraţie al SGU Ploieşti urmează să analizeze aceste solicitări, cu atât mai mult cu cât, după cum bine se ştie, la ora actuală, societatea SC FC Petrolul SA înregistrează noi datorii în contul utilizării obiectivului aflat în administrarea SGU Ploieşti.

Pe de altă parte, marți, Consiliul de Administraţie al SGU Ploieşti a analizat şi a aprobat în principiu repararea gazonului stadionului Ilie Oană sub rezerva obţinerii, de la instituţiile acreditate, a unui certificat care să ateste cauza deteriorării accelerate a acestuia.

Potrivit primelor constatări, gazonul a fost afectat de o ciupercă, informaţia fiind oferită tehnic de firma care a făcut ofertă pentru lucrările de reparaţie. Membrii CA al SGU au considerat necesar ca informaţiile prin cauza deteriorării gazonului să fie certificată de un organism oficial, o solicitare în acest sens urmând să fie adresată deîndată. Se apreciază că lucrările vor putea începe săptămâna viitoare, după meciul cu FCSB.

Valoarea lucrărilor de reparaţii se situează în jurul sumei de 15.000 de euro, cu o durată de execuţie de 55-60 de zile calendaristice. Lucrările trebuie terminate cel mai târziu la încheierea anului vegetativ 2015.

În caz contrar, singura variantă rămâne înlocuirea totală a gazonului, ceea ce ar presupune un efort financiar de circa 200.000 de euro, bani pe care municipalitatea nu îi are.