Mergi direct la conținut »
Petrolul i-a găsit înlocuitor lui Guilherme! VEZI CE ȘTIE ”spiridușul” de pe banda stângă
Alte sporturi Libertatea > Sport > Alte sporturi > Petrolul i-a găsit înlocuitor lui Guilherme! VEZI CE ȘTIE ”spiridușul” de pe banda stângă

Petrolul i-a găsit înlocuitor lui Guilherme! VEZI CE ȘTIE ”spiridușul” de pe banda stângă

N-au trecut decât două zile de când acționarul principal al Petrolului, Dan Capră, dădea asigurări că, în zilele următoare, la echipă vor mai sosi cel mai probabil trei sau patru jucători noi. Cum brazilianul Haubert Guilherme ezită să semneze prelungirea contractului cu galben-albaștrii, conducerea ”lupilor” pare să fi găsit înlocuitorul pentru poziția de fundaș stânga. ”Lupii” au pus ochii pe Jean-Alain Fanchone (25 de ani), fost internațional de tineret al reprezentativei Frantei.

Cine este Jean-Alain Fanchone

Jean-Alain Fanchone (1.74 metri și 70 de kg) s-a născut pe 22 septembrie 1988 în Mulhouse, Franța, și joacă pe poziția de fundaș stânga. Francezul și-a început cariera în 2003, la tineretul lui Strasbourg, după ce a impresionat într-un meci demonstrativ organizat de clubul francez. Imediat după meci, Jean-Alain semna pentru cinci sezoane primul său contract de profesionist.

În 2008, cariera de tineret a ”cocoșului” ajungea la sfârșit, iar Fanchone făcea pasul către echipa mare a lui Strasbourg, devenind un om de bază al acestei echipe. Debutul la seniori a fost un succes și s-a consemnat în sezonul 2008-2009, antrenorul principal  al celor din Strasbourg oferindu-i șansa de a juca meci de meci din primul minut. Sezonul cu pricina a reprezentat pentru Jean-Alain, oportunitatea de a câștiga și mai multă experiență, după cinci ani petrecuți la academia de tineret.

Între 2008 și 2010 Fanchone a jucat în  60 de meciuri și a înscris 2 goluri pentru Strasbourg.

«Am muncit 15 ani la casă. Unde vor sta acum copiii mei?». Situație dramatică la Cumpăna, oamenii sunt disperați
Recomandări

«Am muncit 15 ani la casă. Unde vor sta acum copiii mei?». Situație dramatică la Cumpăna, oamenii sunt disperați

„> În 2010, conducerea clubului a fost de acord cu oferta celor de la Arles și l-au împrumutat pe apărător pentru un sezon. A bifat un total de 21 de apariții.

În sezonul următor, fundașul stânga a fost împrumutat în Serie A, la  Udinese, club pentru care a jucat jumătate de sezon și a bifat 13 apariții. Cu această ocazie, conducerea clubului italian a fost impresionată de calitățile lui Fanchone: s-a decis să-l achiziționeze și i-a oferit acestuia un contract permanent. 

Cu toate acestea, apărătorul nu a stat prea mult nici în curtea lui Udinese. Au urmat alte două împrumuturi, în Anglia, la Watford (2012-2013) și în țara natală, la echipa de liga a doua Nîmes (2012-2014), echipă de la care ar urma să și sosească la Petrolul.

În sezonul recent încheiat (2013-2014), Fanchone a bifat pentru Nîmes 24 de apariții și a oferit 2 pase decisive.

De când și-a început cariera la tineretul lui Strasbourg, fundașul stânga a adunat 157 de partide (n.r.138 ca titular), 12.168 de minute jucate și 3 goluri marcate ( două în Ligue 2, unul în Cupa Franței)

În 2005-2006, Jean-Alain Fanchone a bifat o apariție pentru reprezentativa Franței U-18, pentru ca în sezonul 2006-2007, ”cocoșul galic” să bifeze cinci prezențe pentru Franța U-19.

400.000
de euro este cota de piață a lui Jean-Alain Fanchone, conform transfermarkt.com

Nici un comentariu.

Comentează

Close
Închide
  Close