Mergi direct la conținut »
PREMIERĂ ÎN FOTBAL! Un sportiv cu piciorul AMPUTAT va juca CU O PROTEZĂ! FOTO
Fotbal Libertatea > Sport > Fotbal > PREMIERĂ ÎN FOTBAL! Un sportiv cu piciorul AMPUTAT va juca CU O PROTEZĂ! FOTO

PREMIERĂ ÎN FOTBAL! Un sportiv cu piciorul AMPUTAT va juca CU O PROTEZĂ! FOTO

Martin Hofbauer, jucător al echipei UFC Miesenbach din prima divizie de amatori B, din Stiria, a rămas fără un picior, acesta fiindu-i amputat ca urmare a unui cancer. Prin intermediul Ligii regionale, el s-a adresat federaţiei austriece (OFB) pentru a obţine permisiunea de a evolua cu o proteză. OFB a sesizat FIFA, care a decis ca Hofbauer să devină primul fotbalist care poate să joace în meciurile oficiale cu o proteză.

De Geo Berciu,

Comisia medicală a FIFA şi-a dat acceptul la 3 mai, cu condiţia ca proteza să nu reprezinte un pericol pentru fotbalistul care o foloseşte şi pentru ceilalţi jucători. De asemenea, înainte de fiecare meci arbitrul trebuie să verifice starea protezei.

Cazul tânărului austriac este o premieră în fotbal, dar nu şi în alte sporturi. Atletul sud-african Oscar Pistorius, care are proteze la ambele picioare, a fost nevoit să apeleze, în 2008, la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) pentru a obţine autorizaţia de a participa la competiţiile oficiale alături de sportivi fără handicap.

Nici un comentariu.

Comentează

Close
Închide
  Close