În cele 68 de pagini ale broșurii intitulate ”Mai buni împreună, mai departe pentru fotbal!”, Răzvan Burleanu își prezintă realizările raportându-se la greaua moștenire: ”Am plecat ”de la zero”, ba chiar, de multe ori ”de la minus”.

Șeful FRF este mândru de realizările sale, iar pentru a și le pune în valoare face trimitere la dominia lui Mircea Sandu: ”FRF este acum Federația Română de Fotbal. Nu Federația celor 4-5 prieteni patroni ai cluburilor mari. Nu Federația foștilor colegi de echipă. Nu Federația lui ”hai să facem așa, că nu ne vede nimeni”.

Burleanu se erijează în salvatorul FRF. Acesta susține că în 2014, când preluat conducerea Federației fotbalul românesc era la pământ. ”Haos financiar și perspectivele falimentului. FRF avea o gaură în buget de aproape 5 milioane de euro. Sursele de venit erau limitate aproape exclusiv la calificările, inexistente, ale echipei naționale la turneele finale”, ”Casa Fotbalului era doar casa stăpânilor fotbalului”, sunt câteva dintre ”problemele” rezolvate de Răzvan Burleanu în cei patru ani de mandat.

Contactat de Libertatea, Mircea Sandu a reacționat: ”Ce-i Burleanu pentru mine, ca să comentez minciunile lui. E zero barat! S-a convins lumea cine este. L-am lăsat cu șase milioane de euro în cont și cu o avere de 12 milioane de euro investiți. Cu mine era rău, dar naționala avea calificări”.

Mircea Sandu

Mircea Sandu a condus FRF în perioada 1990 – 2014

Burleanu lovește tare și în concurență. Ionuț Lupescu, Florin Prunea sau Marcel Pușcaș, cei mai reprezentativi contracandidați ai săi sunt prezentați ca niște gropari ai fotbalului românesc: ”Dacă ni se pare că am realizat foarte multe lucruri, imaginați-vă că, prin revenirea la proasta administrare, favoritism și intervenții subiective în desfășurarea competițiilor, toate schimbările bune pe care le-am întreprins ar putea să dispară în doar câteva luni”.

”De ce să le să le spună alticineva celor peste o sută de mii de copii implicați în Cupa Tymbark în fiecare an, spre exemplu, că de mâine totul se închide și că ei așteaptă salariul, mai bine decât să aștepte transformarea copiilor talentați în fotbaliști? De ce să întoarcă alticineva Liga 2 și Liga 3 în bezna anonimatului, fără susținere și fără prețuire pentru locul unde cresc valorile fotbalului din lumina reflectoarelor? De ce să șteargă cineva tot ce am reușit pentru fotbalul feminin și pentru futsal, sportiv și instituțional, fără precedent în istoria acestor fenomene sportive? De ce să anuleze cu indiferența lor potențialul uriaș de afirmare al acestora?”.

Florin Prunea, portavocea grupului Generației de Aur, a declarat pentru Libertatea: ”Am citit în mare parte programul lui Burleanu, iar concluzia mea este că minte, cum respiră. A preluat Federația cu circa șapte milioane de euro, iar el spune că era în pragul falimentului. Sunt date oficiale, pot fi verificate. Se laudă cu niște realizări inexistente. Membrii afiliați se crucesc de cifrele umflate pe care le vehiculează, nu le vine să creadă cât poate să mintă acest om. Am văzut că se laudă cu calificările juniorilor la Turul de Elită, care nu e vreo mare performanță”.

Florin Prunea, cel mai tare în materie de bărbăție din România. Dimensiunile lui i-au șocat pe toți

Florin Prunea a ocupat funcția de director de relații internaționale din cadrul FRF în perioada 2006 – 2009

Răzvan Burleanu a strecurat în programul său și o trimitere voalată la fostul medic al echipei naționale, Pompiliu Popescu, cel care a coagulat Generația de Aur să lupte împotriva lui Burleanu, după ce a fost pensionat cu scandal înainte de Euro 2016. ”Un total de 120.000 de euro au fost economisiți în 2015 față de 2014 prin procedura de eficientizare a cheltuielilor medicale la loturile naționale”. Pompiliu Popescu, scurt: ”N-am citit prostiile lui Burleanu”.

Realizările cu care se laudă președintele FRF Răzvan Burleanu

Programul electoral al lui Răzvan Burleanu cuprinde un amalgam de laude, promisiuni și săgeți la adresa lui Mircea Sandu și a contracandidaților

Promisiunile lui Răzvan Burleanu pentru mandatul 2018-2022

Programul electoral al lui Răzvan Burleanu cuprinde un amalgam de laude, promisiuni și săgeți la adresa lui Mircea Sandu și a contracandidaților

Vrea Liga 1 cu 16 echipe

Răzvan Burleanu vrea să transforme Liga 1 într-o competiție premium. ”Promovarea formatului competițional cu 16 echipe, pentru o competiție mai atractivă în contextul reapariției și dezvoltării cluburilor cu tradiție din fotbalul românesc, precum și a cluburilor care reprezintă orașe importante cu tradiție în fotbalul nostru”, este unul dintre proiectele prin care Burleanu încearcă să atragă voturile cluburilor de prim-plan.

Liga 2, online, contra cost

Șeful FRF are planuri mari și cu Liga 2. ”În paralel cu menținerea sistemului de vânzare centralizată a drepturilor tv pentru Liga 2 și cu creșterea investițiilor pentru promovarea brandului competițional, vom demara un proces de consultare și dezbare pentru a analiza oportunitatea dezvoltării  unei platforme prin care utilizatorii de internet pot avea acces online, contra cost, la vizionarea partidelor disputate de echipele de Liga 2”.

Alte proiecte din programul electoral al lui Răzvan Burleanu

 • introducerea sistemului ”parachute payment” prin care cluburile retrogradate din Liga 1 să beneficieze, pe model vest-european, de susținere pentru atenuarea șocului financiar produs de retrogradare și evitarea situațiilor de faliment.
 • organizarea Supercupei României în comunitățile românești din afara țării.
 • să contribuim împreună cu LPF la reducerea decalajului dintre Estul și Vestul Europei prin întărirea competivității cluburilor din România în comparație cu cluburile din regiune, având ca obiectiv creșterea numărului de cluburi românești în top 100 cluburi europene.
 • solicităm, în colaborare cu Consiliul Concurenței, o stabilire clară a condițiilor financiare publice prin excepție la nivel european, pe modelul ungar, pentru pregătirea și dezvoltarea tinerilor jucători, cheltuieli de personal și infrastructură sportivă. Argumentul principal este că sportul, în general, și fotbalul, în particular, vor genera dezvoltarea economiei naționale.
 • stabilirea unui sistem transparent printr-un caiet de sarcini pentru desemnarea orașului, stadionului/sălii care vor găzdui partidele echipelor reprezentative de fotbal, fotbal feminin și futsal.
 • investim în construirea unei baze montane de pregătire care va fi la dispoziția membrilor FRF și a loturilor naționale într-un regim similar cu al Centrelor Naționale Mogoșoaia – Buftea.
 • elaborăm proiectul prin care vom solicita finanțare fie prin Compania Națională de Investiții, fie prin fonduri europene, pentru realizarea unui teren acoperit de dimensiuni normale în cadrul CNF Mogoșoaia – Buftea.
 • ne orientăm spre atragerea de surse de finanțare din partea MTS doar cu condiția absenței oricărei intervenții ministeriale în procesul decizional (în prezent, finanțarea MTS este condiționată de implicarea directă a unui reprezentant în cadrul organismului decizional al federațiilor sportive).
 • Reforma regulamentelor (ianuarie – decembrie 2018).
 • dezvoltarea fotbalului în rândul persoanelor cu dizabilități și organizarea Campionatului European pentru Nevăzători 2019 în România, o premieră care implică, prin sprijinul Guvernului, și construirea a șase terenuri speciale pentru nevăzători, dintre care unul în cadrul CNF Mogoșoaia – Buftea.
 • depunerea dosarului de candidatură pentru organizarea Supercupei Europei sau a turneelor finale europene la nivel Under 17 și Under 19.


Citește și: VIDEO/ Ce spune Anca Pandrea despre Alexandru Arșinel. “Îl consider toxic. A luat viața unei fetițe”

 

Bendeac a dat peste Pițurcă într-un magazin de pe Victoriei: „M-a făcut să mă simt penibil. A fost oribil!”. Gestul incredibil făcut de antrenor
PARTENERI - GSP.RO
Bendeac a dat peste Pițurcă într-un magazin de pe Victoriei: „M-a făcut să mă simt penibil. A fost oribil!”. Gestul incredibil făcut de antrenor
Iubita lui Vlad Voiculescu, reacție HALUCINANTĂ după demiterea acestuia. Paralela ei biblică cu Paștele e aici
Playtech.ro
Iubita lui Vlad Voiculescu, reacție HALUCINANTĂ după demiterea acestuia. Paralela ei biblică cu Paștele e aici
Un preot din Italia şi-a uimit credincioşii cu anunţul făcut la finalul liturghiei: „Sunt îndrăgostit”
Observatornews.ro
Un preot din Italia şi-a uimit credincioşii cu anunţul făcut la finalul liturghiei: „Sunt îndrăgostit”
Horoscop 15 aprilie 2021. Scorpionii sunt tentați să se izoleze față de orice opinie, indiferent de originea ei
HOROSCOP
Horoscop 15 aprilie 2021. Scorpionii sunt tentați să se izoleze față de orice opinie, indiferent de originea ei
De ce Prințul Philip nu a primit niciodată titlul de Rege. Regula care i-a stat în cale
Știrileprotv.ro
De ce Prințul Philip nu a primit niciodată titlul de Rege. Regula care i-a stat în cale
Crimă înfiorătoare. Marele campion al ţării, otrăvit şi ucis de o tânără de 18 ani. Sportivul a primit „Respiraţia diavolului”
Telekomsport
Crimă înfiorătoare. Marele campion al ţării, otrăvit şi ucis de o tânără de 18 ani. Sportivul a primit „Respiraţia diavolului”
Ai afacerea ta? Află cum ai acces la oferte speciale (PUBLICITATE)
PUBLICITATE
Ai afacerea ta? Află cum ai acces la oferte speciale (PUBLICITATE)