Mergi direct la conținut »
Fotbal Libertatea > Sport > Fotbal > Puștiul-minune Claudiu Bumba vrea titlul în Israel / INTERVIU

Puștiul-minune Claudiu Bumba vrea titlul în Israel / INTERVIU

[gallery ids="1362231,1362232,1362233"]

Claudiu Bumba (21 de ani) s-a întors astăzi de la Tel Aviv, acolo unde a semnat un contract pe patru ani cu formația Hapoel. Tânărul mijlocaș a făcut un salt salarial impresionat, de la 3.000 de euro pe lună, cât avea la ASA Tîrgu Mureș, la 20.000 de euro! În sezonul următor, Bumba va ajunge la 25.000 de euro. Vicecampioana României a primit 650.000 de euro de la Hapoel Tel Aviv pentru transferul celui mai promițător talent din fotbalul românesc. 

SportNews.ro: Cu ce impresie te-ai întors, Claudiu, de la Tel Aviv?
Claudiu Bumba: Plăcut impresionat. Nici nu mă așteptam să fim atât de bine primiți, să fim așteptați de fani la aeroport. Am găsit o conducere formată din oameni tineri, dornici de performanțe, oameni zâmbitori, simpli. Mi-am dat seama că am fost dorit cu adevărat acolo!

Ce obiective are Hapoel?
Toată lumea își dorește să câștigăm campionatul. Nu suntem angrenați în cupele europene și ne concentrăm pe campionat. Pentru asta am fost adus și eu și Pintilii. Au mai fost transferați trei fotbaliști din naționala Israelului. Liviu Antal este și el în discuții. 

”Nu știu dacă m-a dorit Dan Petrescu”

Cum a fost despărțirea de ASA?
Nu prea vreau să vorbesc despre acest subiect. N-am vrut să plec până n-am știut clar ce mi se oferă. N-am vrut să mă țigănesc prin Israel. Au tras de mine trei săptămâni, mi-au trimis contractul să-l studiez, apoi am plecat. M-am convins că sunt dorit cu adevărat acolo!

Grupul de Înmormântare Strategică spune că a greșit decedații de COVID-19 din București din cauza “unor deficiențe tehnice” la DSP
Recomandări

Grupul de Înmormântare Strategică spune că a greșit decedații de COVID-19 din București din cauza “unor deficiențe tehnice” la DSP

 

Ți-ai fi dorit să faci parte și din proiectul lui Dan Petrescu?
Dacă n-am mai fost dorit, nu puteam rămâne cu forța la ASA. Nu știu în ce măsură m-a dorit Dan Petrescu. Le urez baftă, să-și îndeplinească toate obiectivele. 

”Este un pas înainte din toate punctele de vedere”

Unii consideră că un tânăr talentat ca tine n-ar fi trebuit să ajungă în campionatul din Israel.
Noi, românii, tot zicem că Israelul e jos, dar Tel Aviv este de trei ori mai frumos decât Bucureștiul. În campionatul Israelului există patru-cinci echipe puternice, care se bat pentru titlu. Să nu uităm că, în 2011, Maccabi Haifa a bătut cu 5-0 pe Steaua în Europa League. În Liga I, doar noi și Steaua am tras la titlu. Noi, neplătiți. Nu știu cât mai merge așa, să vedem anul ăsta. 

Este campionatul din Israel o rampă de lansare pentru tine? 
Este un pas înainte față de ASA Tîrgu Mureș, din toate punctele de vedere. Îmi doresc să joc cât mai bine, să câștig un trofeu, dacă în România n-am putut. La Tel Aviv mi se oferă toate condițiile. Hapoel este cel mai important club din Israel, cum este Steaua la noi. Joacă meci de meci cu 25.000 de fani în tribune. La Tîrgu Mureș, publicul a venit lângă noi în ultimele patru-cinci etape, în rest veneau câte 2.000-3.000 de spectatori la stadion. 

Medic la Secția Boli Infecțioase a Spitalului Hunedoara: “DSP ține testele COVID-19 la sertar”
Recomandări

Medic la Secția Boli Infecțioase a Spitalului Hunedoara: “DSP ține testele COVID-19 la sertar”

 

”Meciul cu Ungaria este decisiv pentru locul 1”

Te-ai pregătit cu prima reprezentativă pentru meciul cu Irlanda de Nord, dar ai jucat la tineret, cu Armenia. Ți-a fost greu?
Mi-a fost, dar nu din cauza oboseli. Am tot vorbit de transfer, iar presiunea asupra mea era mare. Numai în România se poate întâmpla așa ceva, să nu fi lăsat să te concentrezi la meci. 

Speri să te califici la Euro și cu naționala mare și cu cea de tineret?
Îmi doresc. În Irlanda de Nord am câștigat un punct important, iar meciul cu Ungaria de la Budapesta este decisiv pentru calificarea de pe locul 1. La tineret, am început cu o victorie clară, 3-0 cu Armenia. Avem o grupă accesibilă, iar generația asta s-a mai calificat la turneul final Euro Under 17. 

Citește și: OFICIAL / Bumba și Pintilii, prezentați de Hapoel Tel Aviv, care mai vrea un român

Pintilii şi Bumba, primiţi cu entuziasm la Tel Aviv / FOTO&VIDEO

Dan Petrescu a luat prima decizie urâtă la ASA: a executat ordinul șefilor!

Close
Închide
  Close