MENIU CAUTĂ
01 Dec. 2017 15:51 , de Viorel Tudorache

Remember. Cum au fost tragerile la sorți la ultimele Mondiale la care a participat naționala de fotbal a României | VIDEO

Distribuie

Remember. Cum au fost tragerile la sorți la ultimele Mondiale la care a participat naționala de fotbal a României.

CM 1998 Franța. România a jucat în grupa cu Anglia (2-1), Columbia (1-0) și Tunisia (1-1). Tricolorii au terminat grupa pe locul 1, cu 7 puncte, dar au fost eliminați în optimi de Croația (0-1).

CM 1994 SUA. Tricolorii au fost în grupa B alături de SUA (1-0), Elveția (1-4) și Columbia (3-1). Maestru de ceremonii a fost elvețianul Sepp Blatter. România a ajuns în sferturile de finală, după ce a eliminat Argentina în optimi, scor 3-2. Generația de Aur a fost la cinci minute de o semifinală istorică împotriva Braziliei, fiind eliminată dramatic de Suedia la loviturile de departajare, 3-4. La finalul celor 120 de minute scorul a fost 2-2.

CM 1990 Italia. România revenea la turneul final suprem după 20 de ani. Tricolorii au fost în grupa B alături de Argentina (1-1), Camerun (1-2) și URSS (2-0). Maestru de ceremonii a fost tot Sepp Blatter. Regretatul tenor Luciano Pavarotti a extras bila României, iar fostul internațional italian Bruno Conti a trimis naționala lui Emeric Ienei în grupa B. Tricolorii fost eliminați în optimi de Irlanda, 4-5 la penalty-uri, după 0-0 la finalul timpului regulamentar.

CM 1970 Mexic. România a făcut parte din 'grupa cu lei, de la Guadalajara' alături de Brazilia, Anglia și Cehoslovacia.

Alte trageri la sorți.

Istoria tragerilor la sorți la Cupa Mondială.

Tragerea la sorţi a grupelor Campionatului Mondial de Fotbal Rusia 2018, are loc vineri, de la ora 17:00, la Kremlin, în direct la TVR și LIVE TEXT pe www.libertatea.ro.


Citește și: Spectacole, focuri de artificii, vin fiert, fasole cu ciolan și luminițe festive, de Ziua Națională în marile orașe

Loading...
Comentarii