MENIU CAUTĂ
16 Noi. 2017 15:45

România nu are loc nici la Mondialul de consolare, pus la cale de federația americană

Distribuie

România nu are loc nici la Mondialul de consolare. Federația de Fotbal a Statelor Unite ale Americii (FA) pune la cale organizarea unui turneu vara viitoare, la care să invite cele mai importante naționale care au ratat calificarea la Cupa Mondială 2018 din Rusia.

Potrivit ESPN, la competiția care ar urma să se desfășoare înaintea turneului final ar participa SUA, Ghana, Chile, Italia și Olanda. Proiectul este deocamdată în fază incipentă.

Naționala Italiei a ratat calificarea la CM 2018, după 60 de ani, în urma barajului cu Suedia (1-0, 0-0). Squadra-azzurra dă cei mai mulți fotbaliști în echipa celor mai importante absențe de la CM 2018.

Reprezentativa Statelor Unite ale Americii rămâne acasă pentru prima dată după 1986, iar Ghana și Olanda au lipsit ultima oară de la CM în 2002.

Chile, campioana Americii de Sud, a fost prezentă la ultimele două turnee finale supreme.

Naționala României nu s-a mai calificat la Cupa Mondială din 1998. Christoph Daum și Răzvan Burleanu au consfințit cea mai lungă serie de calificări ratate la Mondiale din istoria naționalei.

Nici la Euro nu prea mai putem emite pretenții. Concluzia după amicalele disputate de România cu Turcia (2-0) și Olanda (0-3) este că putem spera la calificarea la Euro 2020 doar prin Liga Națiunilor, deoarece suntem prea mici pentru granzii peste care vom da în prelimininarii.


Citește și: Lista magazinelor participante la Black Friday 2017. Unde găsești promoții

Loading...
Comentarii