Mergi direct la conținut »
Românii sunt eroii zilei la Mondialele de tenis de masă. Gest superb de fair-play făcut de Ovidiu Ionescu și Adrian Crișan / VIDEO
Tenis Libertatea > Sport > Tenis

Românii sunt eroii zilei la Mondialele de tenis de masă. Gest superb de fair-play făcut de Ovidiu Ionescu și Adrian Crișan / VIDEO

Românii sunt eroii zilei la Mondialele de tenis de masă de la Dusseldorf. Ovidiu Ionescu și Adrian Crișan au fost aplaudați la scenă deschisă pentru un gest superb de fair-play făcut în timpul partidei de dublu cu Patrick Franziska (Germania) și Jonathan Groth (Danemarca) din primul tur al probei de dublu.

La 3-3 și 13-13 în setul decisiv, Crișan a servit foarte puțin în afara spațiului regulamentar. Arbitrul nu a sesizat, adversarii au jucat mingea, iar punctul a revenit românilor. Groth a contestat însă valabilitatea serviciului lui Crișan. 

Reluările au arătat că serviciul lui Adrian Crișan a fost greșit

Deși era un punct extrem de important, Crișan și Ionescu s-au sfătuit între ei și au decis să-i spună arbitrului că mingea a căzut în careul greșit. Ovidiu Ionescu a schimbat cu mâna lui scorul și a pus punctul adversarilor, care s-au impus în cele din urmă cu 15-13. Românii au părăsit competiția de dublu cu fruntea sus, aplaudați frenetic din sală și remarcați pe site-ul oficial al competiției

”Păcat, am jucat bine. A fost un meci pe muchie de cuțit. Din păcate serviciul meu a fost greșit. Am vorbit între noi și am decis să-i spunem arbitrului”, a declarat Crișan pentru sportulbistritean.ro. Ovidiu Ionescu activează în Germania, iar Adrian Crișan a jucat mulți ani în Bundesliga. 

Ovidiu Ionescu și Adrian Crișan au făcut și mingea zilei în partida cu Patrick Franziska și Jonathan Groth, favoriții 2.

Perechea Cristian Pletea/Hunor Szocs s-au calificat în turul 2, după o victorie împotriva spaniolilor Cantero/ Machado, scor 4-2 (13-11, 13-15, 11-9, 14-12, 8-11, 11-5).

Citește și:

Românii, victorioși la Campionatele Mondiale de tenis de masă. Lot de nouă sportivi deplasat în Germania

Jucătorul de tenis de masă Adrian Crișan a cucerit Cupa ETTU cu formația franceză La Romagne / GALERIE FOTO

Tenis de masă. Cristian Pletea și Adina Diaconu, campionii României la juniori

Close
Închide
  Close