ACTUALIZARE 6 septembrie. Ronald ”The Thrill” Gavril (18 victorii — 14 KO — și o înfrângere), în vârstă de 31 de ani, a afirmat că acest titlu reprezintă totul pentru el și a visat la centura de campion mondial la profesioniști de când era junior.

Pugilistul băcăuan a menționat că făcut cel mai bun cantonament din carieră și este pregătit pentru stilul agresiv al lui Benavidez, care îi convine.

Ronald Gavril a precizat că la meci va veni și celebrul Floyd Mayweather, din a cărui echipă face parte. El se așteaptă la o susținere puternică din partea comunității românești din California și Las Vegas, dar și din partea americanilor.

Titlul WBC la supermijlocie a fost lăsat vacant de Badou Jack, colegul lui Gavril la Mayweather Promotions, care a urcat în categorie.

Benavidez are la cei 20 de ani ai săi un palmares de invidiat, cu 18 victorii, dintre care 17 prin KO, el ocupând primul loc în clasamentul WBC al categoriei, în care Gavril se află pe locul șase.

AGERPRES: Ce înseamnă pentru tine acest meci de titlu mondial?
Ronald Gavril: Acest meci pentru titlul mondial înseamnă totul pentru mine. Încă de când eram junior am visat să am șansa să devin campion mondial la profesioniști, iar acum sunt foarte aproape să-mi împlinesc acest vis.

„Prin noi înșine”, etapa pe bani. Membrii și simpatizanții PNL au contribuit cu 10,51 de milioane de lei la partid, statul a dat 74,91 de milioane de lei
Recomandări
„Prin noi înșine”, etapa pe bani. Membrii și simpatizanții PNL au contribuit cu 10,51 de milioane de lei la partid, statul a dat 74,91 de milioane de lei

AGERPRES: Cum a apărut această oportunitate? Te așteptai să vină mai repede?
Ronald Gavril: Da, mă așteptam de aproape un an, de când am devenit campion NABF (North American Boxing Federation), să apară șansa la titlu, pentru că sunt bine clasat la WBC… în prezent sunt pe poziția 6 în clasamentul lunii septembrie. Centura este vacantă, iar Benavidez este numărul 1 … ceilalți clasați înaintea mea sunt fie accidentați sau nu sunt disponibili, fiind implicați în alte meciuri, deci WBC a considerat că sunt cel mai în măsura să boxez pentru centura de campion mondial.

AGERPRES: Cum este adversarul tău? Care sunt principalele lui calități?
Ronald Gavril: Un adversar puternic, cu palmares foarte bun pentru vârsta sa fragedă. L-am studiat împreună cu antrenorul meu și ne-am pregătit pentru stilul lui. Este agresiv, asta îmi convine, va fi un meci frumos pentru fanii boxului.

AGERPRES: Care sunt atuurile tale în acest meci? Va conta plusul tău de experiență?
Ronald Gavril: Va conta enorm maturitatea pe care o am după anii din boxul amator și după șase ani de box profesionist în America. Am văzut totul în acest sport și nu văd cu ce mă poate surprinde un boxer de 20 de ani cu 18 meciuri, din care jumătate terminate în prima repriză. Am pregătirea și experiența necesare să-l înving pe Benavidez.

Culisele planului privind retragerea lui Piedone. Negocieri la cuțite între PSD și partidul lui Dan Voiculescu
Recomandări
Culisele planului privind retragerea lui Piedone. Negocieri la cuțite între PSD și partidul lui Dan Voiculescu

AGERPRES: Ești pregătit pentru acest meci? Staff-ul tău a făcut o pregătire specială pentru această luptă?
Ronald Gavril: Am făcut cel mai bun cantonament din cariera mea. M-am pregătit la cel mai înalt nivel aici în sala lui Floyd Mayweather, alături de doi antrenori care au mai pregătit și alți campioni mondiali și care la rândul lor au fost și ei campioni mondiali. Am muncit enorm în sală și nimic nu a fost neglijat în pregătirea mea. Am încredere maximă și vă invit să urmăriți meciul pentru a vedea strategia mea.

AGERPRES: Te aștepți să fii susținut de mulți români la Las Vegas? Va veni la meci și Floyd Mayweather?
Ronald Gavril: Floyd va fi bineînțeles la meci și mă va încuraja să devin campion mondial. Am foarte mulți americani care mă consideră unul de-al lor, pentru că sunt aici de 5 ani și mă vor încuraja cu siguranță. Comunitatea românilor din California și de aici din Vegas îmi este alături de când activez la profesioniști și vor fi lângă ring să mă susțină. Staff-ul meu a lucrat la un plan special pentru acest adversar, iar eu îl voi aplica în ring.

AGERPRES: Ce șanse sunt să devii al doilea român care câștigă o centură WBC după Adrian Diaconu?
Ronald Gavril: Centura WBC este vacantă și mă simt onorat să am șansa să devin al doilea român campion mondial WBC. Consider ca șansele sunt foarte bune pentru mine. Am maturitatea, pregătirea, devotamentul, experiența să fiu mai bun ca adversarul meu să câștig acest titlu mondial.

Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat o victimă? Vă rog să nu vorbiți” | AUDIO
Recomandări
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat o victimă? Vă rog să nu vorbiți” | AUDIO

AGERPRES: România are până acum patru campioni mondiali la box profesionist (Mihai Leu, Leonard Doroftei, Lucian Bute și Adrian Diaconu), de stilul căruia crezi că se apropie al tău?
Ronald Gavril: Toți boxerii români care au devenit campioni mondiali au avut stilul lor. Eu am stilul meu de box și drumul meu.

AGERPRES: Ce alți români crezi că mai au șanse la un titlu mondial la profesioniști?
Ronald Gavril: Sincer, nu sunt la curent cu ce alți boxeri din Romania ar putea ajunge la titlul mondial, dar tuturor boxerilor români care aspiră să ajungă la acest nivel îi sfătuiesc să muncească enorm de mult și inteligent. Nu există o scurtătură în acest sport pentru a ajunge la titlul mondial.

AGERPRES: Ce ar însemna un nou titlu mondial pentru boxul românesc?
Ronald Gavril: Un alt titlu mondial ar fi un mare câștig pentru boxul românesc care se află în declin în ultimul timp.

AGERPRES: David Benavidez este văzut de casele de pariuri ca favorit, îți convine postura de outsider în acest meci?
Ronald Gavril: Cotele la pariuri nu mă impresionează, eu știu ce pot iar vineri în ring la Las Vegas va afla atât Benavidez, cât și cei care mă subestimează, de ce este capabil Ronald Gavril. Centura vine în România!

Cu cine s-a fotografiat campionul mondial de kempo Marius Tiță după victoria din Las Vegas

ACTUALIZARE 18 august. ”A fost un drum extraordinar până în acest punct, în care lupt pentru titlul mondial. Am o echipă nemaipomenită în spatele meu, care mă împinge în fiecare zi să dau totul, să învăț din greșeli și să îmi perfecționez tehnica. Aceste valori m-au adus aici și sunt recunoscător pentru această oportunitate extraordinară. Voi da tot ce pot, pentru că nu pot ieși din ring fără centura de campion mondial”, a spus Gavril, potrivit unui comunicat remis AGERPRES.

Adversarul lui ”The Thrill” Gavril în lupta pentru titlul mondial vacant WBC, americanul David Benavidez, în vârstă de doar 20 de ani, are 18 victorii din tot atâtea meciuri susținute la profesioniști, 17 prin KO. El ar putea deveni cel mai tânăr campion mondial din istorie al categoriei și cel mai tânăr campion mondial la zi.

Gavril (18 victorii și o înfrângere, 14 KO) dorește să păstreze titlul WBC la supermijlocie în cadrul Mayweather Promotions, după ce a fost lăsat liber de colegul său Badou Jack.

„Această oportunitate înseamnă totul pentru mine. Muncesc pentru ea de când eram copil și am ajuns în acest moment, în care sunt pregătit să iau centura. Suntem aproape și aștept cu nerăbdare data de 8 septembrie. Câștigarea titlului mondial ar fi ceva extraordinar, dar oportunitatea de a deveni cel mai tânăr campion din acest sport este o realizare majoră și cel mai important din viața mea de până acum. Am un adversar puternic în fața mea și știu că tratează această ocazie la fel de serios ca și mine. Lucrez de două luni și jumătate pentru acest meci și nu îmi desconsider adversarul”, a declarat Benavidez.

Promotorul americanului, Sampson Lewkowicz, a reamintit că în noiembrie 2015 afirmase că David Benavidez va fi cel mai tânăr campion mondial in istoria categoriei supermijlocii.

„Nu am ales noi adversarul. A fost primul disponibil după retragerea lui Anthony Dirrell. Ne așteptăm la artificii. Așteptăm nașterea unui nou superstar. Cel mai important lucru este să determinăm în care rundă Gavril va fi făcut KO, deoarece cred că încercăm să comparăm un avion cu reacție cu un elicopter. Mă aștept la o prestație spectaculoasă din partea lui Benavidez, care va fi noul star din box și va rămâne așa până când se va retrage”, a subliniat Sampson Lewkowicz.

De partea cealaltă, președintele executiv al companiei Mayweather Promotions, Leonard Ellerbe, a menționat că ”Gavril s-a dovedit a fi un boxer dur, care are o serie lungă de victorii, dintre care ultimele patru prin KO tehnic”.

Gavril, originar din Bacău, a câștigat 165 de meciuri la amatori și a făcut parte din lotul național înainte de a deveni profesionist în 2011 și a se muta la Las Vegas, unde a intrat în Mayweather Boxing Club. Gavril (31 ani) a câștigat primele sale 11 meciuri la profesioniști, înainte de a înregistra singura înfrângere, în fața veteranului Elvin Ayala. De atunci, Gavril a reușit șapte victorii consecutive, cea mai recentă cu Decarlo Perez, în aprilie.

––

Ronald Gavril profită de faptul că Anthony Dirrell, cel care trebuia să-l înfrunte pe Benavidez, s-a accidentat, astfel că oficialii WBC l-au ales pe român datorită palmaresului recent al acestuia.

Ronald Gavril se pregătea deja pentru un meci programat pe 22 august, dar la solicitarea Tom Brown Promotions, WBC a aprobat schimbarea meciului.

Ronald ”The Thrill” Gavril are 31 ani și face parte din echipa celebrului Floyd Mayweather. El și-a trecut în palmares a 18-a victorie la profesioniști (14 KO), în aprilie, având un singur meci pierdut.

Pugilistul de origine băcăuană deține centura de campion nord-american al categoriei (NABF) și este antrenat la Las Vegas de Eddie Mustafa. Gavril a câștigat înainte de limită ultimele cinci meciuri, cel mai recent fiind în aprilie, cu Decarlo Perez.

David Benavidez, adversarul lui Gavril, este favorit la cucerirea titlului WBC. Are 20 de ani și deține deja un palmares impresionant (18-0, 17 KO). El a boxat de două ori anul acesta, învingându-i pe uzbekul Șerali Mamajonov în ianuarie și pe mexicanul Rogelio Medina în mai.

Benavidez și Gavril se vor bate la Los Angeles pe 8 septembrie (9 septembrie în România)

Titlul mondial WBC la supermijlocie a fost deținut în trecut de Badou Jack, Anthony Dirrell, Sakio Bika, Andre Ward, Carl Froch sau Mikkel Kessler. Lucian Bute a fost campion la supermijlocie, dar versiunea IBF.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

Insula din Europa unde te bucuri de soare și vreme bună 320 de zile pe an. E la două ore de România și poți avea o vacanță de vis aici
FANATIK.RO
Insula din Europa unde te bucuri de soare și vreme bună 320 de zile pe an. E la două ore de România și poți avea o vacanță de vis aici
Salman Khan explică de ce nu a luat-o de soție pe Iulia Vântur, după 12 ani de relație: "Este doar..."
Viva.ro
Salman Khan explică de ce nu a luat-o de soție pe Iulia Vântur, după 12 ani de relație: "Este doar..."
Sora lui Mircea Badea: „Nu mai e de trăit în Italia”. Naty Badea și anunțul care a surprins pe toată lumea. Ea și fiica ei locuiesc acolo de 3 ani
Libertateapentrufemei.ro
Sora lui Mircea Badea: „Nu mai e de trăit în Italia”. Naty Badea și anunțul care a surprins pe toată lumea. Ea și fiica ei locuiesc acolo de 3 ani
Meciul dintre Nadal și un puști de 16 ani a intrat în istorie. Cine a câștigat
GSP.RO
Meciul dintre Nadal și un puști de 16 ani a intrat în istorie. Cine a câștigat
Afacerea care poate să te îmbogățească peste noapte. A luat amploare în România și succesul e unul uriaș
FANATIK.RO
Afacerea care poate să te îmbogățească peste noapte. A luat amploare în România și succesul e unul uriaș
Bătrân din Capitală păcălit de o femeie care a pretins că e nepoata lui. Dialogul filmat de o cameră instalată de fiica lui
Știrileprotv.ro
Bătrân din Capitală păcălit de o femeie care a pretins că e nepoata lui. Dialogul filmat de o cameră instalată de fiica lui
Imagini din casa în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă, alături de fiul lor / Foto
Unica.ro
Imagini din casa în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă, alături de fiul lor / Foto
"Cei mai mari fotbalişti ai României? Nici Dobrin, nici Hagi". Victor Piţurcă i-a numit pe cei mai tari: "Fantastici! Fiecare de la 50 de milioane în sus"
Orangesport.ro
"Cei mai mari fotbalişti ai României? Nici Dobrin, nici Hagi". Victor Piţurcă i-a numit pe cei mai tari: "Fantastici! Fiecare de la 50 de milioane în sus"
Datele exacte când vor intra pensiile pe luna mai, pe card şi prin Poştă. Anunţul ministrului Muncii
Observatornews.ro
Datele exacte când vor intra pensiile pe luna mai, pe card şi prin Poştă. Anunţul ministrului Muncii
Horoscop 26 aprilie 2024. Racii trebuie să se ocupe de ei, de partea emoțională, ca să poată evita reacțiile excesive care nu aduc nimic bun
HOROSCOP
Horoscop 26 aprilie 2024. Racii trebuie să se ocupe de ei, de partea emoțională, ca să poată evita reacțiile excesive care nu aduc nimic bun

Știri mondene

Știri România

RECOMANDĂRI