Mergi direct la conținut »
Mihai Stoica a scăpat de gratiile de la Jilava! ^Fostul manager de la Steaua a fost liberat condiționat după 731 de zile de detenție / VIDEO
Fotbal Libertatea > Sport > Fotbal

Mihai Stoica a scăpat de gratiile de la Jilava! ^Fostul manager de la Steaua a fost liberat condiționat după 731 de zile de detenție / VIDEO

ACTUALIZARE / La ieșirea din penitenciar, Mihai Stoica, așteptat de fiica lui, Teodora, a oferit jurnaliștilor primele declarații:

De Petre Dobrescu,

2

”Din clipa în care ajungi dincolo, te gândești cum va arăta ziua în care ieși. Sunt sentimente inexplicabile. Ce am câştigat? Am triat aşa, multe caractere. Am câştigat prieteni şi am câştigat poate echilibru. Am intrat cu multe defecte şi calităţi la puşcărie, sper să fi ieşit doar cu calităţi.

Ceea ce m-a ajutat cel mai mult a fost adaptabilitatea. Nu m-am bătut cu nimeni, n-am fost în depresie, n-am făcut greva foamei. Am respectat şi lucrătorii şi deţinuţii şi am fost respectat de toată lumea. De acum încolo mă interesează ce se va întâmpla în viitor.

Am trăit astăzi emoţii ca la dubla cu Rapid, din 2006. Deznodământul a fost fericit, cum a fost şi atunci”.

Fostul manager al Stelei nu are în acest moment voie să ocupe o funcţie de conducere la vreun club şi afirmă că, până nu se va lua o decizie definitivă, nu îşi va relua atribuţiile la campioana României.

”Deocamdată am o pedeapsă complementară, care nu îmi interzice să activez într-un club de fotbal, dar sunt şi anumite interdicţii. Până nu se va da o decizie definitivă, eu nu voi face niciun pas în acest sens. Există proceduri legale pe care le voi urma. Îmi rezerv dreptul de a păstra puţină tăcere…Am avut posibilitatea chiar să-mi îmbunătăţesc cunoştinţele despre fotbal. Vreau să-mi văd părinţii şi acum, când mă urc în maşină, vreau să-l sun pe Gigi. El a pus mai presus de situaţia financiară prietenia faţă de mine. Voi fi cu el mereu”, a încheiat MM Stoica.

ACTUALIZARE. După ce Mihai Stoica a fost eliberat după 731 de zile de detenție, antrenorul stelist Laurențiu Reghecampf a scris pe Facebook:

Clanul Goleac: fiul șefului ADP Sector 4 și al subprefectului Capitalei a candidat singur și a ieșit șef în Poliția Locală
Recomandări
Clanul Goleac: fiul șefului ADP Sector 4 și al subprefectului Capitalei a candidat singur și a ieșit șef în Poliția Locală
 

“Bine ai revenit! Us 27”. Și secundul Thomas Neubert a postat un mesaj pentru MM: “Bravoooo!!!! Bine ai venit!!! I am soooo happyyyyyy!!!!!”, a scris neamțul. Reghecampf a fost prezent la tribunal pentru a-l susține pe Stoica și a spus că-l așteaptă pe acesta la Chiajna, unde echipa sa închide etapa a 24-a a Ligii 1.

Mihai Stoica a dat declarații la poarta închisorii.

563203_563203_reghe_mm_facebook

ACTUALIZARE. Mihai Stoica va fi eliberat! Tribunalul Ilfov a încheiat rapid deliberarea în cazul eliberării lui Mihai Stoica și a anunțat decizia definitivă: fostul manager general al Stelei va fi eliberat condiționat din închisoare, potrivit Digi24. Stoica va ieși din închisoare la ora 17.00.

Conform procedurii, MM Stoica urmează să se întoarcă în arestul de la Jilava, urmând să fie eliberat abia după ce penitenciarul va primi hârtia cu decizia de eliberare condiționată. Este o chestiune de ore și se așteaptă ca fostul oficial stelist să fie acasă luni seară.

mis

Mihai Stoica este al cincilea inculpat din Dosarul Transferurilor care este eliberat, după Jean Pădureanu, George Copos, Gheorghe Neţoiu şi Gheorghe Popescu.

Scandalurile în care a fost implicat Aurelian Bădulescu. De la bătaia cu primarul Mutu, la jigniri precum „javrelor ce sunteți” sau „mi-au spus că erați prostituată”
Recomandări
Scandalurile în care a fost implicat Aurelian Bădulescu. De la bătaia cu primarul Mutu, la jigniri precum „javrelor ce sunteți” sau „mi-au spus că erați prostituată”
 

După gratii mai rămân 3 oameni de fotbal, dintre cei 8 condamnați în martie 2014: Cristian Borcea și frații Ioan și Victor Becali.

Sentința Tribunalului Ilfov:

”În baza art. 425 ind.1 Cod procedură penală raportat la art. 587 alin. 3 Cod procedură penală, respinge ca nefondată contestaţia declarată de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva sentinţei penale nr. 10 din 04.01.2016 pronunţate de Judecătoria Sectorului 4 Bucureşti în dosarul nr. 42834/4/2015. Menţine sentinţa atacată. Dispune punerea de îndată în libertate a condamnatului Stoica Mihai de sub puterea mandatului de executare a pedepsei închisorii nr. 428/2014, mandat emis în baza sentinţei penale nr. 238/2012 pronunţate de către Tribunalul Bucureşti, Secţia I Penală, dacă nu este reţinut, arestat preventiv sau deţinut în altă cauză. În baza art. 275 alin. 3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de către stat în prezenta contestaţie rămân în sarcina statului. Fără cale de atac”.

ACTUALIZARE. Antrenorul Stelei, Laurenţiu Reghecampf, şi fotbalistul celor de la FC Voluntari, Vasile Maftei (prieten cu MM), au mers azi la Tribunalul Buftea pentru a-l susţine pe MM Stoica, susține digisport.ro. Fostul manager al Stelei va afla azi dacă va fi eliberat condiţionat. Reghe are meci, azi, cu Concordia Chiajna, în deplasare.

Mihai Stoica a fost condamnat la 3 ani şi 6 luni în Dosarul Transferurilor, în care opt dintre cei mai puternici oameni din fotbalul românesc au fost trimişi la închisoare pentru fraude în transferurile de fotbalişti.

Până în prezent, patru condamnaţi din acest dosar au fost eliberaţi condiţionat din închisoare – Jean Pădureanu, George Copos, Gheorghe Neţoiu şi Gheorghe Popescu.

Cum încalcă un polițist legea într-o călătorie de două ore cu trenul
Recomandări
Cum încalcă un polițist legea într-o călătorie de două ore cu trenul
 

////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Sibianul Mihai Stoica (50 de ani), despre care s-a scris că a intrat în greva foamei, ar putea fi eliberat azi. Ar fi al cincilea condamnat din ”Dosarul Transferurilor” care îşi recapătă libertatea, dintr-un total de opt.

Cererea lui Stoica va fi analizată astăzi, de la 12.30, de judecătorii Tribunalului Ilfov. Fostul oficial de la Oțelul Galați, Steaua şi de la Unirea Urziceni a formulat o cerere de liberare condiţionată încă de la finele anului trecut, însă procurorii DNA au făcut contestaţie în ianuarie, după ce Judecătoria Sectorului 4 i-a admis cererea lui Stoica. Contestaţie ce va fi judecată azi.

Iar primul care a salutat decizia a fost chiar patronul Stelei, Gigi Becali, imediat după slujba de duminică. ”Mâine e ziua lui de liberare, dar nu mă întrebaţi pe mine despre asta. Locul lui e la Steaua, nici măcar nu am angajat om pe funcţia aia din respect pentru el”, a punctat latifundiarul, citat de Digi Sport.

În prezent, Mihai Stoica este încarcerat la Penitenciarul Jilava. În plus, Stoica are o perioadă de 2 ani, începând din data în care i-ar expira pedeapsa, în care nu poate ocupa oficial un post în cadrul unui club de fotbal.

Stoica a scris patru cărți după gratii. Fostul senator PSD Cătălin Voicu, autor a şase cărţi, este cel care a prins ultimul tren al liberării condiţionate, înainte ca Guvernul să suspende dreptul deţinuţilor de a li se scădea din pedeapsă câte 30 de zile pentru fiecare lucrare ştiinţifică publicată.

RECOMANDĂRI
Anamaria Prodan dezvăluie un episod șocant: „Au venit 200 peste mine, aveam pistolul pe masă!”
GSP.RO
Anamaria Prodan dezvăluie un episod șocant: „Au venit 200 peste mine, aveam pistolul pe masă!”
Horoscop 6 iunie 2020. Balanțele își exersează talentul diplomatic, Fecioarele se confruntă cu situații greu de controlat
HOROSCOP
Horoscop 6 iunie 2020. Balanțele își exersează talentul diplomatic, Fecioarele se confruntă cu situații greu de controlat
Close
Închide
  Close