MENIU CAUTĂ

EXCLUSIV | Senzaționala poveste a lui Romario Moise. Tatăl e Beckenbauer, fratele fotbalist la Astra II e Antonio! | VIDEO

Distribuie

Senzaționala poveste a lui Romario Moise. Tatăl e Beckenbauer, fratele - fotbalist la Astra II e Antonio! Romario a marcat primul gol în Liga I, în FCSB - Astra 1-1, de sâmbătă.

Adept al principiului rotației, Edward Iordănescu a surprins sâmbătă seară, pe Arena Națională. În spatele vârfului camerunez Abang, Edi i-a plasat pe mai cunoscutul Alexandru Ioniță (22 de ani), dar și pe tinerii Romario Moise (20 de ani) și Valentin Gheorghe (20 de ani).

Tocmai Romario Moise, care l-a avut adversar pe FCSB-istul Romario Benzar (!) a deschis scorul în minutul 7.

Romario Moise: ”Noi ne bucurăm la fiecare punct adunat în clasament. Ni s-a cerut să jucăm cu personalitate. Puteam poate mai mult, dar s-a simţit şi oboseala. De fiecare dată când intru pe teren, încerc să dau totul. Sunt bucuros, este primul meu gol în Liga 1. Prenumele meu vine de la celebrul jucător brazilian. Sunt născut în 1995, iar în 1994 Romario a câştigat cu Brazilia Cupa Mondială”.

Asta a fost declarația oficială a mijlocașului ofensiv de la Astra. Senzaționala poveste a lui Romario Moise e alta. Pe tatăl său îl cheamă Beckenbauer, iar pe frate, Antonio. De la Antonio Conte (5 titluri şi Cupa Campionilor și Cupa UEFA cu Juventus, ca jucator, trei titluri ca tehnician; actualul antrenor al campioanei Angliei, Chelsea)! Fotbalistul atacat brutal de la Hagi la Euro 2000, în Italia – România 2-0, în sferturi. Probabil că bunicul e Pele.

Antrenorii de la Astra îl laudă pe Romario Moise: ”E ploieștean get-beget, produs exclusiv al clubului nostru. Serios, conștiincios, va ajunge departe. Nu sunt 10 fotbaliști ca el în țară pentru vârsta pe care o are! E respectuos, are bun simț, niciodată nu i-am auzit gura să protesteze în vreun fel la dificultatea antrenamentelor grele. În afara lui, mai vin din urmă și grupele de juniori născuți între 1999 și 2001, să vedeți ce copii avem”. Fratele lui Romario, Antonio, joacă și el la Astra 2, în Liga 3. ”E mai înalt, are alt fizic, evoluează fundaș lateral”, explică tehnicienii formației giurgiuvene.

Moise joacă de când se știe la Astra. Are patru ani de prima și a doua echipă. A fost o singură dată împrumutat la Fortuna Poiana Câmpina, cu care a promovat în Liga 2.

Debutat în Liga I de Marius Șumudică, Moise a reușit sâmbătă seară primul său gol în Liga I.

”E meritul lui Edi Iordănescu. Utilizează o rotație care permite jucătorilor să se odihnească, fiecare să aibă același număr de minute. Schimbă permanent, au stat și Le Tallec, și Marquinhos, și Mrzljak, și fundașii centrali. Așa s-a ajuns ca pe Arena Națională să intre Moise, camerunezul Abang și Valentin Gheorghe, zis ”Șoarece”, explică persoane din anturajul clubului.

Din generația lui Moise, mai fac parte doi fotbaliști talentați, Mădălin Răileanu și Roman, care au fost împrumutați pentru a avea minute la Metaloglobus București (Liga 2).

Citiți și Ancelotti Trocan a debutat în Liga I! Funcționarul i-a greșit numele și jucătorul Pandurilor e trecut în buletin ”Angelotti”

Ionuț Ancelotti Trocan a debutat în Liga I! În criză de efectiv, din cauza problemelor financiare ale celor de la Pandurii, fundașul care poartă un nume celebru a debutat în sezonul trecut la gorjeni. Acum, el evoluează la CSU Craiova 2. Interesant e că, deși s-ar fi dorit ca numele oficial să fie Ancelotti, funcționarul care i-a făcut certificatul de naștere a scris ”Angelotti”. Cu ”g”, dar, totuși, cu doi de ”t”. ”Așa a fost, greșeala celor care au întocmit actele, dar tata a zis să nu mai schimbe. Sper să fac numele celebru”, explică ”Angi”.

Citiți și Vasile San Siro Ciocoi: «Sunt mândru să fiu San Siro»

Alte nume din Liga I: afluență de Romario!

Ronaldo Octavian Andrei DEACONU 13.05.1997 (Concordia Chiajna)
Romario KORTZORG 25.08.1989 (Olanda/ Concordia Chiajna)
Romario Florin MOISE 21.09.1996 (Astra)
Romario BENZAR 26.03.1992/ (FCSB)
Harlem-Eddy GNOHÉRÉ 21.02.1988 (Franţa, Dinamo)
Rodemis Dantes TRIFU 08.10.1995/ Pandurii (L2)
Adelin Shiva PÎRCĂLABU 01.05.1996/ FC Voluntari

Alte nume celebre în fotbalul românesc
Gavrilă Pele Balint
Ionel Tersinio Gane
Sandu Rocco
Vasile Sansiro Ciocoi

 

 

 

 

Citește mai multe despre Romario Moise și astra giurgiu pe Libertatea.

Comentarii