Mergi direct la conținut »
Simona Halep a fost eliminată, pentru a treia oară la rând, în grupe de la Turneul Campioanelor
Tenis Libertatea > Sport > Tenis > Simona Halep a fost eliminată, pentru a treia oară la rând, în grupe de la Turneul Campioanelor

Simona Halep a fost eliminată, pentru a treia oară la rând, în grupe de la Turneul Campioanelor

Nu-i place în elită! Simona Halep a fost eliminată, pentru a treia oară la rând, în grupe de la Turneul Campioanelor. Românca arată că se descurcă mai bine cu jucătoarele mai slab clasate. În 2014, la prima participare, a jucat finala cu Serena Williams, pierdută însă la sportiva din SUA.

De Daniel Conțescu,

Culmea, de această dată, a trimis-o acasă o jucătoare, Elina Svitolina (locul 4 WTA), care oricum nu se mai putea califica mai departe, având eșecuri pe linie în Singapore. Svitolina i-a dat însă o mână de ajutor franțuzoaicei Caroline Garcia, pe care Simona a bătut-o în grupe și pe care a ”calificat-o” la Turneul Campioanelor, pierzând în fața ei finala de la Beijing.

Chiar dacă la începutul competiţiei erau 7 jucătoare din 8 cu şanse pentru primul loc în lume, în acest moment a mai rămas una singură cu șanse reale, în afară de Simona.

Karolina Pliskova a fost prima jucătoare care şi-a asigurat calificarea în semifinale cu succese categorice la Williams şi Muguruza, urmată apoi de Wozniacki după victoria zdrobitoare cu Simona Halep. În această dimineaţă, numărul 3 WTA a pierdut cu Ostapenko şi poate deveni lider doar dacă va câştiga turneul de la Singapore. Dacă nu, Simona Halep, care se află în cea de-a treia săptămână la lider WTA, va rămâne acolo cel puțin până la Australian Open 2018 (15-28 ianuarie). 

Interesant este că Simona putea să își apere singură locul 1 WTA, dacă o învingea pe Svitolina, în ultimul meci din grupă și dacă ar fi trecut și de Pliskova, în semifinala directă.

Turneul Campioanelor aduce în prim-plan o situaţie specială în care şi înfrângerile sunt premiate cu bani şi puncte. Victoria în grupe este premiată cu 250 de puncte, dar şi înfrângerea aduce 125.  Calificarea în finală mai aduce 330 de puncte pe lângă cele din grupe, putând să se ajungă la un total de 1.500.

De exemplu, Simona Halep putea să câştige turneul de la Singapore cu un singur succes în grupă, pe care l-a obținut încă de la primul joc – cu Caroline Garcia, şi să acumuleze 1.250 de puncte, iar Caroline Wozniacki, o posibilă adversară în ultimul act să primească 1.080 în cazul în care va câştiga şi meciul cu Garcia de vineri. Adică o diferenţă de doar 170 de puncte între câştigătoare şi finalistă.

Close
Închide
  Close