Mergi direct la conținut »
ȘOC în fotbalul românesc! Poliția investighează un meci suspectat de blat
Fotbal Libertatea > Sport > Fotbal > ȘOC în fotbalul românesc! Poliția investighează un meci suspectat de blat

ȘOC în fotbalul românesc! Poliția investighează un meci suspectat de blat

Incredibil, dar adevărat! După corecția fizică pe care președintele clubului CSMS Iași, Florin Prunea, i-a administrat-o consilierului FRF, Gabriel Bodescu, un alt scandal zguduie din temelii fotbalul românesc.

Un meci dubios disputat în Liga a II-a a intrat în vizorul polițiștilor. Partida vizată s-a disputat între Rapid Suceava și ACS Berceni, ”satelistul” echipei Dinamo, și s-a disputat la 7 martie 2015, în cadrul etapei a 18-a. S-a încheiată cu scorul de 3-2 (0-2) pentru gazde.

Inițial, șefii grupării sucevene au depus o plângere în care anunțau că vor da în judecată publicațiile care au susținut că întâlnirea a fost una cu ”final așteptat”. Cu toate acestea, Poliția s-a sesizat din oficiu, după articolele apărute în mass-media.

Cotele la casele de pariuri pentru o astfel de desfășurare (2 pauză/1 final) erau cuprinse între 23/1 și 35/1.

Conform unor surse din Poliție, citate de site-ul sport24h.ro, Inspectoratul de Poliție al Județului Suceava, Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, cel care efectuează verificările, a trimis adrese la toate casele de pariuri românești, dar și la FRF.

Răspunsul oficialilor FRF i-a lăsat fără cuvinte pe oamenii legii! ”Au spus că nu au cu ce să ajute Poliția în această anchetă”, susține sursa citată.

Polițiștii așteaptă răspunsurile de la casele de pariuri românești, pentru a se depista eventuale câștiguri obținute pe marginea acestui meci, dar ar fi dorit să găsească referiri relevante și în raportul de arbitraj cu privire la desfășurarea stranie a rezultatului.

poliția

Președintele ACS Berceni, Ștefan Stana, respinge acuzațiile de blat. ”Este o aberație a unui bolnav de scenarită. Când am auzit m-a pufnit râsul. Nu știu nimic. Nu știu ce implicare a avut Berceniul. Am condus 2-0, dar am pierdut dintr-un penalty dubios acordat de arbitru în minutul 80 și ceva. Înseamnă că și arbitrul a fost blat.

Orban l-a demis pe Mădălin Voicu! Ce s-a întâmplat înainte ca decizia premierului să fie anunțată
Recomandări

Orban l-a demis pe Mădălin Voicu! Ce s-a întâmplat înainte ca decizia premierului să fie anunțată

În tur, cei din Suceava au avut 2-0, iar noi am câștigat cu 3-2. În echipa noastră nu a mai fost niciun jucător care a evoluat în tur”.

A fost primul meci al lui Adrian Mihalcea

Oficialul clubului din Berceni a mai spus: ”Avem o echipă tânără, formată din juniori de la Dinamo și nu putea nimeni să le spună acestora să facă blat. Pe jumătate dintre ei nici nu-i cunoșteam. Abia veniseră. A fost primul meci al lui Adrian Mihalcea ca antrenor la Berceni. Noi am vrut să desființăm echipa, dar finanțatorul echipei Dinamo, Ionuț Negoiță, a vorbit cu primarul comunei Berceni să facă satelitul lui Dinamo.

Nu am nimic împotrivă ca organele competente să facă verificări. Dacă se dovedește ceva necurat, ceea ce nu cred, vinovații să se ducă la pușcărie, nu doar să fie excluși din viața sportivă.

Ca membru în Comitetul Executiv al FRF, am militat tot timpul ca meciurile din Liga a II-a să fie scoase din ofertele caselor de la pariuri, care ne folosesc doar ca sursă de venituri, fără ca fotbalul să primească vreo cotă din sumele câștigate”, a declarat Ștefan Stana, pentru Sportnews.ro.

Reacția lui CTP, după ce PSD a distribuit o fotografie falsă
Recomandări

Reacția lui CTP, după ce PSD a distribuit o fotografie falsă

CONFERINȚĂ DE PRESĂ – ADRIAN MIHALCEA / BOGDAN TUDOREANU

Președintele FRF, Răzvan Burleanu, va susține mâine o conferință de presă care are ca temă principală prezentarea primei platforme de raportare a cazurilor de corupție din fotbalului românesc.

Partida amintită nu este primul meci suspect de blat pus la cale pentru pariuri. FC Tunari (Ilfov) – CS Balş (Olt) 4-2, care a avut loc pe 29 noiembrie 2013, a intrat în atenția anchetatorilor. Citește AICI și AICI.

Close
Închide
  Close