Mergi direct la conținut »
Am vorbit cu afaceristul care i-a premiat pe fotbaliştii de la FC Braşov!
Fotbal Libertatea > Sport > Fotbal > Am vorbit cu afaceristul care i-a premiat pe fotbaliştii de la FC Braşov!

Am vorbit cu afaceristul care i-a premiat pe fotbaliştii de la FC Braşov!

Scandal monstru între Gaz Metan Mediaş şi FC Braşov! Medieşenii îi acuză pe braşoveni că ar fi primit o valiză cu bani de la Concordia Chiajna să îi blocheze în meciul direct, joc disputat în ultima etapă. FC Braşov - Gaz Metan s-a încheiat 0-0, rezultat în urma căruia ambele echipe au retrogradat, iar Chiajna s-a salvat graţie victoriei, 3-2, acasă, cu Petrolul.

Conducerea clubului de sub Tâmpa susţine că jucătorii braşoveni au fost premiaţi din banii oferiţi de un om de afaceri.

SportNews.ro a aflat că enigmaticul personaj care a împărţit banii în vestiar înaintea meciului cu Gaz Metan se numeşte Vasile Dochiţa. Acesta a făcut parte din conducerea grupării FC Braşov deceniul trecut. Dochiţa are afaceri în Sfântul Gheorghe şi deţine o fabrică de pâine în Braşov.

Contactat de SportNews.ro, Vasile Dochiţa a declarat: „Nu ştiu dacă Chiajna este în Sfântul Gheorghe. I-am premiat pe jucători din banii mei. I-am scos din bancă, se poate verifica, n-am nici o treabă cu Chiajna.

dochia

Vasile Dochița (stânga), premiat de ministrul Agriculturii, Daniel Constantin FOTO: monitorulexpres.ro

Înaintea ultimelor două etape, Romică Paşcu mi-a cerut 65.000 de euro, pentru a-i motiva pe jucători. Mi-a spus că dacă batem Viitorul şi Gaz Metan Mediaş poate ne salvăm de la retrogradare. I-am zis că pot să-l ajut doar cu 200.000 de lei.Jucătorii au zis că vor banii înaintea meciului cu Gaz Metan Mediaş, ca să aibă încredere. Am dus personal banii în vestiar şi i-am lăsat acolo, chiar dacă echipa a retrogradat. Am mai ajutat de multe ori această echipă. Vedem cum îmi recuperez bani, nu-mi fac griji. Cei de la Mediaş de ce n-au dat gol cu poarta goală? Ce ar fi vrut, să să dea la o parte cei de la Braşov?Nu m-a căutat nimeni de la Comisia de Integritate a FRF. Dacă mă sună, le spun şi lor tot ce v-am spus şi dumneavoastră”.

Preşedintele clubului Gaz Metan Mediaş, Ioan Horaba, cere Federaţie să ancheteze cazul. ”Din informaţiile pe care le am, la Braşov s-au întâmplat lucruri care nu sunt compatibile cu etica sportivă. FRF trebuie să ia măsuri. Vă spun cu certitudine că la Braşov s-au întâmplat anumite lucruri necurate. S-au împărţit bani tuturor jucătorilor de la FC Braşov. Inclusiv antrenorii au participat. Stăteau în şir indian şi îşi primeau banii, câte 2.500 de euro. Cei care trebuie să se ocupe de acest caz clar de corupţie în fotbal să o facă. Am fost întrebat dacă am probe. Eu întreb altceva: oare patronul sau preşedintele unui club îşi premiază echipa dacă retrogradează? Cei care cercetează trebuie să decidă”.

Haos în supermarketurile din România de teama coronavirusului. Imagini incredibile! „Niciodată n-am vândut atâta„
Recomandări

Haos în supermarketurile din România de teama coronavirusului. Imagini incredibile! „Niciodată n-am vândut atâta„

 

Comisia de Integritate a FRF are de lucru acum. Sunt lucruri concrete, clare”, a spus Horoba, la Digi Sport.

Patronul FC Braşov, Ioan Neculaie, îl ameninţă pe Horba cu DNA, dar are altă versiune despre modul cu au ajuns banii la jucători.

”Banii au fost daţi printr-un cont de un om de afaceri din Brașov. S-a plătit printr-un cont. Erau bani ca primă pentru ultimele meciuri, nu pentru meciul cu Mediaş. Dacă domnul Horoba spune că a văzut el cum jucătorii au primit banii în punga, poate că o să sesizăm noi DNA-ul! Dacă nu dovedeşte, o să-i facem plângere”, a spus Neculaie.

„Abia aştept să mă reclame la DNA!”, a ripostat Ioan Horoba.

 

Nici un comentariu.

Comentează

Close
Închide
  Close