Mergi direct la conținut »
Tom Dumoulin a câștigat etapa a 13-a din Turul Franței. Chris Froome s-a distanțat. Ce au decis organizatorii
Sport Libertatea > Sport > Tom Dumoulin a câștigat etapa a 13-a din Turul Franței. Chris Froome s-a distanțat. Ce au decis organizatorii

Tom Dumoulin a câștigat etapa a 13-a din Turul Franței. Chris Froome s-a distanțat. Ce au decis organizatorii

Olandezul Tom Dumoulin (Giant) a câştigat, la Caverne du Pont-d'Arc, etapa a 13-a a Turului Franţei, un contratimp individual de 37,5 km, pe străzile din Ardeche, îndoliate de atentatul de la Nisa, în timp ce britanicul Chris Froome (Sky) păstrează tricoul galben de lider al clasamentului general, informează agerpres.ro.

Dumoulin, înregistrat în 50min15sec, a fost urmat de Froome, la 1min03sec, şi de portughezul Nelson Oliveira (Movistar), la 1min31sec.

Tour de France 2016 - 13th stage

Britanicul Chris Froome (Sky), autorul celui de-al doilea timp, vineri, între Bourg-Saint-Andeol şi Caverne du Pont-d’Arc, deţine în continuare poziţia de lider în clasamentul general individual, fiind urmat la 1min47sec de olandezul Bauke Mollema (Trek) şi la 2min45sec de britanicul Adam Yates (Orica). Columbianul Nairo Quintana (Movistar) se află pe locul 4, la 2min59sec, iar spaniolul Alejandro Valverde (Movistar), pe locul 5, la 3min17sec.

În semn de omagiu pentru victimele atentatului de la Nisa, a fost păstrat un minut de reculegere înaintea startului şi pe podium, la premiere. Deşi într-o primă fază se pusese problema să se anuleze etapa, dispozitivul de securitate de pe parcurs a fost în final întărit.

Sâmbătă este programată etapa a 14-a, Montelimar – Villars-les-Dombes Parc des Oiseaux (208 km).

Close
Închide
  Close