Mergi direct la conținut »
UEFA a verificat la București stadiul pregătirilor pentru EURO 2020. Concluzia: ”Sunteți în grafic”
Fotbal Libertatea > Sport > Fotbal > UEFA a verificat la București stadiul pregătirilor pentru EURO 2020. Concluzia: ”Sunteți în grafic”

UEFA a verificat la București stadiul pregătirilor pentru EURO 2020. Concluzia: ”Sunteți în grafic”

O delegație a UEFA a fost la București pentru a constata în ce măsură proiectele de pregătire a EURO 2020 sunt în grafic, informează frf.ro. Potrivit sursei citate, reprezentanții forului de la Nyon UEFA au constatat că pregătirile din Capitală pentru organizarea turneului final sunt în graficul stabilit.

Din partea forului european au fost prezenți manageri ale diferitelor departamente care se ocupă cu implementarea EURO 2020 în cele 12 orașe gazdă: Sharon Burkhalter-Lau (Director of Operations), Andreas Schär (Head of Venue Operations), Guillaume Poisson (Head of Host Country Projects), Philippe Margraff (Head of Revenue Operations), Catalina Navarro (Head of Events), Christopher Gibbons (Head of Events Operations), Daniel Marion (Chief of ICT), David Farrelly (Head of EURO 2020 Communications) și Katharina Scheel (Planning & Project Coordination Expert). Gazde le-au fost pe parcursul vizitei reprezentanți ai Federației Române de Fotbal, Primăriei Capitalei și Guvernului României.

Pentru această fază, UEFA a fost interesată de stadiul pregătirilor la Arena Națională și a mai vizitat locațiile pentru Fan Zone și facilitățile de la ROMEXPO unde va avea loc tragerea la sorți pentru Turneul Final din 30 noiembrie 2019.

Reprezentanții UEFA le-a trasat sarcini precise celor de la FRF FOTO: frf.ro

Pregătirile la Arena Națională, încheiate în proporție de 85%

În privința Arenei Naționale, unde se vor desfășura patru meciuri la EURO 2020, UEFA a evaluat că pregătirile sunt încheiate în proporție de 85% și s-a stabilit un calendar strict pentru restul lucrărilor necesare. Stadionul va trebui să fie complet pregătit până la finele acestui an, iar din luna mai 2020 va intra sub managementul UEFA.

Delegația UEFA a vizitat Piața Constituției pentru a localiza zona de ”public viewing” a meciurilor și Bulevardul Unirii, unde se va deschide un Football Village, pe parcursul celor 30 de zile ale EURO 2020. Planurile de amenajare sunt în curs de proiectare.

Replica Andreei Bălan, după ce toată lumea a vorbit despre divorțul ei de George Burcea
Recomandări

Replica Andreei Bălan, după ce toată lumea a vorbit despre divorțul ei de George Burcea

 

La finalul vizitei, delegația UEFA a vizitat Pavilionul Central de la ROMEXPO și a apreciat că oferă un spațiu generos pentru tragerea la sorți a Turneului Final. Potrivit FRF, există convingerea că spectacolul desfășurat acolo va fi unul cu totul special față de alte evenimente precedente. Caracterul deosebit este legat și de faptul că EURO 2020 este o ediție aniversară – 60 de ani de la primul campionat european de fotbal. O echipă tehnică a UEFA este deja la ROMEXPO și proiectează scenotehnica și decorarea necesare evenimentului.

VIDEO | A început înscrierea pentru biletele la turneul final EURO 2020. Vânzarea începe pe 12 iunie 2019.


Citește și: Tolo: Dacă Tudorel Toader, și nu Augustin Lazăr, ar fi refuzat eliberarea unui deținut politic, pe câte voci reîntărite i-am fi cerut demisia?

Close
Închide
  Close