ACTUALIZARE. ”Iată că a început campania murdară de care vă anunțam zilele trecute. Este unica modalitate a actualei administrații a FRF de a conduce fotbalul: multe acuzații mincinoase și puține realizări. Nimic nu poate compensa însă lipsa rezultatelor, nimic nu poate acoperi această realitate. Una peste alta, este foarte interesant că președintele FRF a așteptat patru ani până să descopere atâtea atrocități comise de către mine. Vă promit că, în cazul meu, nu va dura atât timp, iar lucrurile pe care le voi descoperi vor lua calea normală a justiției. Așa este normal și așa trebuia să procedeze și președintele FRF, dacă avea suspiciuni de asemenea natură. Tot la justiție probabil voi apela în cazul însăilărilor ilogice făcute de actualul președinte al FRF. Sunt convins că ultimul atac al încă președintelui FRF va fi urmat și de altele. Ele sunt consecința temerilor din ce în ce mai mari că vor pierde alegerile, după ce din ce în ce mai mulți membri afiliați îmi acordă susținerea lor”, a reacționat Ionuț Lupescu.

Se ascut săbiile în lupta pentru alegerile pentru șefia FRF programate pe 18 aprilie 2018. Răzvan Burleanu a scos primul ”schelet” din dulap.

Textul integral al lui Burleanu.

”Iată cum arăta managementul prădătorilor înainte de 2014, aceiași care acum vor să reimplementeze schema de îmbogățire din banii fotbalului! La finalul exemplelor din fiecare episod veți descoperi măsurile pe care le-am luat pentru a opri această schemă și pentru a proteja interesul fotbalului.

Să reluăm: primit de Nașu în Federație, Lupescu declară: “Toate deciziile le voi lua în urma consultărilor cu Mircea Sandu. Vom face totul în echipă.”

Visit… propriul buzunar!

Înainte de 2005, pe toată perioada în care Ionuț Lupescu a fost Director General FRF, dar și după 2011, a fost racordată la FRF o firmă care a prestat multiple servicii către FRF. Este vorba de VISIT SRL. Facturile sunt formulate vag, de tipul “servicii cazare” sau “bilete avion”, fără informații punctuale, fără cantități, dar cu toate acestea erau acceptate la plată. Cum să nu fi fost dacă acționarii VISIT SRL erau chiar președintele Mircea Sandu și fiul său, Dan Mircea Sandu? Cum să nu fi fost când firma lui Mircea Sandu factura fix biletele de avion pentru… președintele Mircea Sandu.

Alături de ei, Marian Albu, trezorierul FRF, și fiul său, Adrian Albu. Unde mai pui că la VISIT SRL lucra și nepoata Nașului, Andreea Sandu?

VISIT SRL, cu Albu senior și junior acționari, avea contracte cu FRF. Avea și cu Loteria Română, unde Albu junior era director de marketing. FRF avea fondurile la Banca Internațională a Religiilor. Unde, trezorier, era Albu senior. Ce lume mică, nu-i așa?

Dar iată cum a evoluat cifra de afaceri a VISIT SRL, culmea, cu punctul maxim tocmai când România se califica la Euro 2008:

Ultimul atac al lui Răzvan Burleanu la adresa lui Ionuț Lupescu: ”El și Mircea Sandu au prădat federația”. Reacția ”Kaiserului” / FOTO-DOCUMENTE

Ca să completeze tabloul “turistic”, Mircea Sandu și Marian Albu dețineau, alături de Ștefan Chițu, membru al Comitetului Executiv FRF la acea vreme, complexul hotelier Muntenia din Câmpina, prin firma Carpatin la care erau acționari. Loturile naționale, în special cele de fotbal feminin, nu au avut cum să rateze acest hotel, la fel cum multe alte evenimente federale trebuiau găzduite musai la Câmpina. Cine își imaginează că exista vreun beneficiu la nivel de reduceri e naiv… Prețurile erau mult peste cele ale pieței la acel moment!

Explozia Milenium în timpul lui Lupescu

Cea mai prolifică firmă în raport cu FRF din categoria acestor companii născute să sifoneze banii fotbalului spre buzunarele Nașului și ale privilegiaților se leagă de numele Milenium. Fie că vorbim de Milenium Clading, Milenium Clima sau Milenium Food & Beverages, la nivelul acționariatului îi găsim pe Raluca Sandu, pe Ziv Tetelman (soțul său), sau pe ambii.

Dar cum întorcea Nașu banii acasă prin complexul Milenium?

  1. Prin servicii de catering și restaurant facturate de FRF, inclusiv la meciurile echipei naționale, la prețuri uneori triple față de costurile de astăzi.
  2. Prin servicii de proiectare, cum a fost cazul la Centrul de Fotbal Buftea.
  3. Prin servicii de execuție, după ce o altă firmă din grup finaliza serviciile de proiectare.

Dacă la proiectare sau execuții se mai oboseau să descrie, sumar, pe factură, serviciul oferit, la nivel de catering era suficient “servicii restaurant” sau „organizare eveniment”. Facturile erau oricum aprobate imediat, deși nu există un contract iar facturile nu precizau prețurile!

Și ca să nu existe îndoieli cu privire la dependența firmelor de banii fotbalului, iată evoluția cifrei de afaceri pentru firma de proiectare Milenium Clading, care crește tocmai în perioada în care Ionuț Lupescu este director general FRF și care dispare, ce coincidență!, odată cu finalul regimului Mircea Sandu:

Ultimul atac al lui Răzvan Burleanu la adresa lui Ionuț Lupescu: ”El și Mircea Sandu au prădat federația”. Reacția ”Kaiserului” / FOTO-DOCUMENTE

 

Atât de mult folosea Mircea Sandu fotbalul românesc și poziția sa pentru interesul personal, încât ajunsese chiar să îi scrie unui membru al Comitetului Executiv UEFA, corespondență oficială FRF!, cu rugămintea ca acesta să faciliteze fiicei lui Mircea Sandu intrarea pe piața din Rusia pentru una din firmele ei!

FEDERAȚIA ROMÂNĂ DE FOTBAL A FĂCUT PLĂȚI CĂTRE VISIT SRL, CARPATIN ȘI GRUPUL MILENIUM DE APROAPE UN MILION DE EURO!

ÎNTREBĂRI PENTRU IONUȚ LUPESCU

  1. În calitate de director general al FRF la acea vreme, care a fost procedura de achiziție prin care FRF a lucrat cu VISIT SRL, CARPATIN SRL și grupul de firme MILENIUM?
  2. Cum explicați că erau acceptate la plată facturile acestor firme, deși nu erau specificate cantități, descrierea serviciilor iar, uneori, nici prețurile?
  3. Știați că aceste firme sunt deținute de Mircea Sandu, membri ai familiei lui și alți salariați FRF, având în vedere faptul că ați declarat în 2011 că ați fost și sunteți unul din cei mai loiali colaboratori pe care i-a avut Mircea Sandu?

POST SCRIPTUM

În prezent, contractarea serviciilor de cazare și travelling pentru FRF se face totdeauna prin licitație. Această schimbare a fost făcută prin înființarea biroului de achiziții, instituirea de proceduri specifice și angajarea unor profesioniști integri. Astfel au fost reduse permanent costurile prin verificarea prețurilor pieței, negociere continuă și urmărirea conformității facturilor cu ofertele și referatele interne.

Le mulțumesc jurnaliștilor care i-au oferit lui Mircea Sandu spațiu și atenție din 2014 până azi ca acesta să își poată spună părerea cu privire la “dezvoltarea” fotbalului românesc!”.

Zilele trecute, Pompiliu Popescu, fostul medic al naționalei și unul dintre principalii contestatari ai actualei conduceri FRF, a fost acuzat, cu documente, că a cheltuit 1.000.000 de euro pe medicamente pentru prima reprezentativă.  Cheltuielile medicale decontate de FRF în ultima parte a mandatului lui Pompiliu Popescu (25 de ani la națională) depăşesc un milion de euro. Concret, FRF a plătiti în intervalul 2006-2016 suma de 5.457.923 lei către firmele Medasso Consult şi Farmacia Kaiser. Prima este clinica doctorului Popescu, din Chitila, iar cea de-a doua o farmacie la care acesta este asociat. 10.000 de euro la fiecare meci Suma alocată cheltuielilor medicale reprezintă aproximativ 1.160.000 de euro, raportat la cursul actual, ceea ce împărţit la cei 11 ani cuprinşi în raport certifică o cheltuială de 106.000 de euro pe an. În toţi aceşti ani, echipa naţională a susţinut 114 meciuri. Împărţind suma, se constată în jur de 10.000 de euro pentru fiecare meci al naţionalei, bani pentru medicamente şi vitamine.

Citiți și Răzvan Burleanu a fost ajutat de oamenii din servicii să ajungă președintele FRF. Maior: ”Bineînțeles că o să câștige Burleanu”! Dezvăluire explozivă

Răzvan Burleanu, patru ani la FRF. Vor urma alți patru sau iese din scenă?

Marcel Pușcaș și-a lansat programul cu care va candida la alegerile de pe 18 aprilie. Cum se numește și câte pagini are