Mergi direct la conținut »
Un fost internațional care a jucat la Steaua este categoric: ”Naționala e prioritară! Punct. Jucătorii nu au personalitate”
Fotbal Libertatea > Sport > Fotbal > Un fost internațional care a jucat la Steaua este categoric: ”Naționala e prioritară! Punct. Jucătorii nu au personalitate”

Un fost internațional care a jucat la Steaua este categoric: ”Naționala e prioritară! Punct. Jucătorii nu au personalitate”

Boicotarea de către clubul Steaua a acțiunii din Turcia organizată de selecționerul Anghel Iordănescu a aruncat în aer fotbalul românesc.

Generalul Iordănescu a cerut imediat pedepsirea ”exemplară” a ”vinovatului”, adică a clubului Steaua: ”Steaua a încercat să boicoteze activitatea echipei naționale. Consider că Federația și Comitetul Executiv vor trebui să analizeze cu atenție și să o ia o decizie dură împotriva clubului Steaua!”, a fost declarația selecționerului, care a încins spiritele.

Imediat, patronul echipei campioane, Gigi Becali, a reacționat: ”Ne luăm după Iordănescu? Cum să hotărască Iordănescu pe banii lui Becali? Nu mai suntem pe vremea lui Ceaușescu. FRF nu are cum să ne sancționeze. Mergem cu ei la TAS și pierd!”.

Acest scandal nu l-a lăsat indiferent pe Iosif Vigu. Omul care a îmbrăcat tricoul echipei naționale de 24 de ori și a jucat la Steaua timp de 13 ani (1966-1979), timp în care a obținut trei titluri și cinci Cupe, consideră că fosta sa echipă de club e în culpă în acest caz.

”Nu se poate, domnule, așa ceva. Naționala e prioritară! Punct. Nu există scuze. Mă miră, însă, faptul că jucătorii care au fost convocați de la Steaua n-au reacționat. Trebuiau să ia atitudine, dar n-au făcut-o. Asta demonstrează că nu au personalitate”, a declarat, ieri, pentru Libertatea, Vigu. Fostul fotbalist a continuat: ”Selecționerul trebuia să-I aibă în Antalya pe toți jucătorii convocați. Acum se pun la punct relațiile tehnico-tactice. Altfel cum o să se sincronizeze echipa la Euro 2016, după desenele animate?”.

iosif vigu

Lotul național format numai cu jucătorii din țară a plecat, luni, în Antalya fără fotbaliștiide la Steaua. Echipa lui Iordănescu va susține doar două amicale, cu Torpedo Kutaisi (Georgia) și cu Zimbru Chișinău (Moldova). Cel de-al treilea joc de pregătire, cu naționala statului Turkmenistan, nu mai este de actualitate.

Close
Închide
  Close