Mergi direct la conținut »
Valeriu Răchită mizează pe FCSB în disputa cu Rapid Viena, din Liga Europa: ”Are pedigree european”
Fotbal Libertatea > Sport > Fotbal > Valeriu Răchită mizează pe FCSB în disputa cu Rapid Viena, din Liga Europa: ”Are pedigree european”

Valeriu Răchită mizează pe FCSB în disputa cu Rapid Viena, din Liga Europa: ”Are pedigree european”

Valeriu Răchită mizează pe FCSB în disputa cu Rapid Viena, din Liga Europa: ”Are pedigree european”.

De Ciprian Iana,

FCSB va întâlni, joi, în deplasare, Rapid Viena, în  prima manșă din plat-off-ul Ligii Europa. Austriecii n-au mai jucat împotriva unei echipe din România din 1995, când, în turul I al Cupei Cupelor, eliminau Petrolul, după 3-1 la Viena și 0-0 la Ploiești.

Căpitanul de atunci al găzarilor era Vivi Răchită (48 de ani). Fost jucător atât la Petrolul, cât și la Steaua, Răchită o vede pe vicecampioana României capabilă să se califice în grupele Ligii Europa.

”Cred că FCSB se va califica pentru că are acel pedigree european. Spun asta pentru că, în jocurile cu adversari egali valoric, cum este și în acest caz, nu s-a făcut niciodată de rușine”, a declarat, pentru Libertatea, Vivi Răchită. Despre Rapid Viena, fostul manager de la Sportul Snagov a spus că ”este o echipă mai bună decât Hajduk Split, care joacă ”tare” mai ales pe propriul teren. Valoric, Rapid Viena stă destul de bine și a spun asta gândindu-mă la faptul că Andrei Ivan, un fotbalist foarte bun, nu s-a impus încă drept titular”.

Valeriu Răchită și-a reamintit despre meciurile Petrolului  cu Rapid Viena

Atuul trupei lui Nicolae Dică: ”fotbaliștii de la mijlocul terenului în care căpitan de drept este Mihai Pintilii”.

Ultimul mesaj postat de Kobe Bryant înainte de tragedia în care și-a pierdut viața
Recomandări

Ultimul mesaj postat de Kobe Bryant înainte de tragedia în care și-a pierdut viața

FOTO: Hepta

Despre meciurile din urmă cu 23 de ani, ultimele pe care o echipă românească le-a susținut împotriva echipei Rapid Viena, Vivi Răchită a declarat: ”Din meciul tur, de la Viena, țin minte ploaia aia torențială și umbrela lui nea Marin (n.r. – Ion Marin, antrenorul de atunci al Petrolului) făcut ferfeniță. Apoi faptul că am luat goluri în ultimul minut al primei reprize și, mai apoi, al meciului, din penalty. Apoi, în jocul retur am avut două ocazii mari: Toader a ratat singur cu portarul, iar eu am dat-o în bară din lovitură liberă. Poate că dacă marcam atunci, la început de meci, alta era soarta calificării. Oricum Rapid Viena de atunci a fost o echipă extrem de puternică. De altfel, a ajuns până în finala Cupei Cupelor”.

Despre jocul de la Ploiești, Vivi Răchită și-a amintit și un momanet amuzat: ”Trifon Ivanov, Dumnezeu să-l ierte, a reușit performanța ca dintr-o degajare să spargă geamul de la cabina comentatorului  TV al meciului”. Revenind la jocul de astăzi, FCSB nu va putea conta pe Momcilovici (accidentat), Morais și Tănase (suspendați), în timp ce la Rapid Viena căpitanul Stefan Schwab ar putea fi utilizat, după o accidentare care l-a ținut mai mult timp departe de gazon. 


Adrian Naidin, “periculos” de apropiat de actrița Dalia Pușcă. Violoncelistul și-a găsit o muză în fosta iubită a lui Gabriel Cotabiță

Close
Închide
  Close