MENIU CAUTĂ

Vuc de argint! Sportiva româncă a pierdut titlul european la lupte

Distribuie

ACTUALIZARE 19.50. Sportiva Emilia Alina Vuc a câştigat, marţi, medalia de argint la categoria 48 de kilograme din cadrul Campionatelor Europene de lupte de la Riga, informează site-ul federaţiei internaţionale. În finală, Vuc a fost învinsă de Maria Stadnik din Azerbaidjan. Medaliile de bronz au fost câştigate de Eliţa Atanasova Iankova (Bulgaria) şi Marina Markevici (Belarus).
-----

Sportiva română Alina Vuc s-a calificat în finala categoriei 48 kg la Campionatele Europene de lupte de la Riga (Letonia) și o va înfrunta, marți după amiază, pe azera Maria Stadnik, în meciul pentru medalia de aur.

Alina Vuc, care și-a asigurat medalia de argint, a trecut optimi de Marina Markevici (Belarus), în sferturi a dispus de finlandeza Sarianne Johanna Savola, pentru ca în semifinale să câștige în fața Eugeniei Bustabad Garcia (Spania).

”Alina a demonstrat că este o mare luptătoare! Două victorii prin tuș care arată valoarea excepțională a acestei fete minunate, care, chiar de 8 martie, aduce multă bucurie în inimile românilor! Felicitări, mult succes în continuare! Hai România!”, a scris pe Facebook președintele Federației Române de Lupte, Răzvan Pîrcălabu.

La masculin, în limitele cat. 57 kg, stilul liber, Andrei Dukov va lupta pentru medalia de bronz. Dukov s-a impus în optimi în fața italianului Alessandro Cangiano, în sferturi a trecut de ungurul Jozsef Molnar, iar în semifinale a fost învins de ucraineanul Andrei Iațenko, notează Agerpres.

Citește mai multe despre Alina Vuc, Amical, aur, bilete, Finala, Lituania, lupte, Riga, Romania și Spania pe Libertatea.

Comentarii