MENIU CAUTĂ
13 Mar. 2018 21:26

Cod portocaliu de inundații. Noi avertizări emise de hidrologi

Distribuie

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, marţi seara, o nouă avertizare cod portocaliu de inundaţii pentru râuri din judeţele Harghita, Braşov şi Mureş, valabilă până miercuri la ora 12:00.  În același timp, până la orele 00.00, este în vigoare un cod roșu de inundații pentru județele Harghita și Brașov.

Prima avertizare emisă de hidrologi vizează râuri din județele Harghita, Brașov și Mureș. Astfel, sunt așteptate scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri rapide de debite şi niveluri cu depăşiri ale Cotelor de inundaţie în bazinul hidrografic al râului Târnava Mare – amonte Acumulare Vânători.

Intervalul producerii fenomenelor vizate este între 13.03.2018, ora 20:10 – 14.03.2018, ora 12:00.

„Ca urmare a precipitaţiilor înregistrate în ultimele ore, prognozate, a cedării apei din stratul de zăpadă şi propagării se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu depăşiri ale Cotelor de inundaţie în bazinul hidrografic al râului Târnava Mare – amonte Acumulare Vânători, judeţele Harghita, Braşov şi Mureş”, precizează INHGA.

În funcţie de evoluţia fenomenelor hidrometeorologice, meteorologii vor reveni cu actualizarea prognozei hidrologice.

În același timp, INHGA a emis și două avertizări cod portocaliu de inundaţii pentru râul Olt, respectiv judeţele Harghita, Covasna, Braşov şi Sibiu, valabilă până miercuri la prânz, şi pentru râul Buzău, judeţele Braşov, Covasna şi Buzău, valabilă până miercuri la ora 2:00.

Potrivit hidrologilor, în intervalul 13 martie, ora 18:50 – 14 martie, ora 12:00, ca urmare a precipitaţiilor înregistrate în ultimele ore, prognozate, a cedării apei din stratul de zăpadă şi propagării se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu depăşiri ale Cotelor de inundaţie pe râul Olt – aval S. H. Tomeşti – amonte S.H. Sebeş Olt, judeţele Harghita, Covasna, Braşov şi Sibiu.

De asemenea, începând de marţi, ora 19:50, până miercuri, ora 2:00, se vor produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri rapide de debite şi niveluri cu depăşiri ale Cotelor de inundaţie în bazinul Buzău – amonte Acumulare Siriu.

„Ca urmare a precipitaţiilor înregistrate în ultimele ore, prognozate, a cedării apei din stratul de zăpadă şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu depăşiri ale Cotelor de inundaţie pe râul Buzău amonte Acumulare Siriu, judeţele Braşov, Covasna şi Buzău”, spune INHGA.


Citește și: EXCLUSIV/ Adriana Bahmuțeanu vrea să se mărite din nou. Viitorul soț va avea nevoie de aprobarea copiilor ei


Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Cum se circulă în Norvegia
Loading...
Comentarii