Edilul a vorbit în cadrul unui comandament pentru curăţenia de primăvară organizat la Primăria Capitalei despre principalele probleme care există în București.

„Au fost identificate 800 de gropi în Capitală. Singura veste bună este că anul trecut erau 1.000. S-a acţionat la 600 de gropi. Fac apel la toate instituţiile să ne transmită în continuare dacă mai există gropi. Îi rugăm şi pe cetăţeni să nu ezite să ne informeze la numărul 0800 800 868 (…)

Şi marcajele rutiere au nevoie de înprospătare, dar au nevoie şi de siguranţă. De acum doi ani, Administraţia Străzilor a organizat o licitaţie pentru marcaje, dar licitaţia a fost contestată, astfel că nu putem să avem un contract pentru aceste marcaj. Sperăm ca în perioada următoare aceste contestaţii nejustificate să înceteze”, a declarat Gabriela Firea, conform Mediafax.

Gabriela Firea le-a transmis companiilor de salubrizare că trebuie să insiste în privința curățeniei din oraș, nu doar în zonele centrale.

„În ceea ce priveşte curăţenia, este normal să existe o exigenţă aparte (…) E clar că mai trebuie muncit şi reglat. Sunt convinsă de buna voastră credinţă, dar din păcate nu ne iese de fiecare dată.

Se face curăţenie mai la centru, dar la periferie se mai uită. Cetăţenii Bucureştiului nu sunt de două feluri.

Rugămintea mea expresă este o mai mare atenţie la curăţenie. O problemă este şi ridicarea deşeurilor. Există propuneri de ridicare a gunoiului noaptea, dar cetăţenii pot fi deranjaţi. Există şi varianta ridicării la ore în care să nu se încurce traficul, ora 9 – 10” , a mai precizat Firea.

De asemenea, primarul general a cerut STB ca mijloacele de transport în comun să fie curățate și în interior, și în exterior.

Legat de cele 12 parcuri administrate de Primăria Generală, Gabriela Firea spune că se fac lucrări pentru a fi reabilitate băncile și pentru a fi plantate flori pe toată perioada anului.

Luni, Gabriela Firea a anunțat că vrea să facă o Sală Polivalentă de 138 de milioane de euro, cu o capacitate „nemaiîntâlnită până acum în România”.


Citește și:

Trei frați pompieri și grădina lor zoologică! Au transformat curtea casei părintești într-un adăpost pentru animale

Estul trage tare să ajungă Vestul! Premieră într-un oraș din România: Suceava trece la taxiuri electrice | FOTO

Pot sau nu medicii să fie voluntari în spitale? Pacienții vor resimți lipsa lor, pentru că aceștia acopereau o parte din servicii


 

Un fost jucător de rugby, fosta lui soție și cei trei copii au murit într-un mod oribil. Bărbatul a plănuit totul
GSP.RO

Un fost jucător de rugby, fosta lui soție și cei trei copii au murit într-un mod oribil. Bărbatul a plănuit totul

Horoscop 21 februarie 2020. Balanțele se confruntă cu probleme în familie
HOROSCOP

Horoscop 21 februarie 2020. Balanțele se confruntă cu probleme în familie