Mergi direct la conținut »
Acces interzis în pădurile din Botoşani, cu focare de pestă porcină africană. Care sunt singurele excepții
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Acces interzis în pădurile din Botoşani, cu focare de pestă porcină africană. Care sunt singurele excepții

Acces interzis în pădurile din Botoşani, cu focare de pestă porcină africană. Care sunt singurele excepții

Accesul în pădurile din Botoșani, în zonele în care au fost confirmate focare de pestă porcină africană (PPA), a fost total interzis în scopul prevenirii răspândirii bolii, a declarat miercuri, 20 februarie, şeful Direcţiei Silvice Botoşani, Marius Havriş.

De Dragoș Tănase,

Toate drumurile forestiere din comunele Hudeşti, Pomârla sau Ibăneşti au fost blocate, astfel încât intrarea în fondul forestier a oricărui tip de utilaj sau atelaj hipo să nu poată fi făcută, potrivit sursei citate.

„Singurele excepţii sunt reprezentanţii fondurilor de vânătoare care au dreptul de a recolta mistreţi sau câini, dar şi pădurarii care fac în permanenţă patrulare şi monitorizare a zonei”, a afirmat Havriş, pentru Agerpres.

Măsurile sunt temporare şi sunt adoptate la cererea autorităţilor sanitar-veterinare, ca urmare a confirmării unor cazuri de pestă porcină la mistreţi pe raza comunelor Hudeşti şi Ibăneşti, dar la porci domestici din comuna Pomârla, acolo unde mai mulți câini au fost împușcati pentru a preveni răspândirea PPA, potrivit autorităților locale.

După vânătoarea de la Pomârla, alți patru primari vor să împuște câinii vagabonzi. Și ei invocă tot răspândirea pestei porcine.

Anul acesta, spre sfârșitul lunii ianuarie, pesta porcină a ajuns și în județul Botoșani. Află ce măsuri au luat, atunci, autoritățile locale!

FOTO – Arhivă


Citește și… O fetiță de opt ani face mărțișoare ca să-și salveze viața. Denisa își ajută mama și bunica să strângă bani pentru tratamentul ei de la Viena (FOTO)


 

Close
Închide
  Close