De Daniel Ionașcu,

RADET este distribuitori de apă caldă și căldură al Capitalei, iar ELCEN este producătorul agentului termic.

RADET are datorii de 3,6 miliarde de lei către ELCEN

Între cele două există o relație directă, iar RADET are datorii neplătite de peste 3,6 miliarde de lei către ELCEN.

Dacă RADET este regia primăriei, ELCEN are ca acționar Ministerul Energiei.

ELCEN este, la rândul său, în insolvență.

Reamintim, Gabriela Firea – primarul general al Capitalei, a afirmat de curând că Bucureștiul este în ”faliment nedeclarat”.

”La mai mult de două luni de la înfiinţarea companiei municipale Termoenergetica, Primăria Municipiului Bucureşti (PMB) nu a efectuat niciun demers de substanţă în ceea ce priveşte preluarea activităţii RADET de către noua companie, în ciuda apelurilor repetate pe care ELCEN le-a transmis autorităţilor.

Această tergiversare a PMB urmăreşte menţinerea ELCEN într-o poziţie de furnizor captiv pentru RADET, o companie falimentară care nu face altceva decât să acumuleze datorii, afectând implicit situaţia economică a ELCEN care se află în plin proces de reorganizare”, acuză Sierra Quadrant, într-un comunicat transmis miercuri seară.

Potrivit administratorului judiciar al ELCEN, dacă Termoenergetica ar prelua activitatea de transport și distribuție a energiei termice de la RADET, atunci primăria ar trebui să asigure plata subvenției la zi.

Romgaz ar putea sista furnizarea gazelor în lipsa banilor

Romgaz este furnizorul de gaze naturale al ELCEN, iar fără materie primă termocentralele din București nu pot produce apa caldă.

Sierra Quandrant mai spune că Romgaz nu are nicio obligație contractuală față de ELCEN sau Primărie, astfel că dacă ELCEN nu plătește gaze atunci Romgaz poate sista oricând alimentarea.

Romgaz are ca acționar majoritar tot Ministerul Energiei, dar compania este listată pe bursele de la Londra și București, așa că nu poate alimenta la infinit o societate care nu plătește.

”În ultimii patru ani, situaţia RADET, aflată în subordinea şi coordonarea PMB, s-a deteriorat iremediabil. Acum, deşi Termoenergetica este, în sfârşit, înfiinţată legal, pur si simplu au decis să nu mai facă nimic.

Tergiversarea mutării activităţii RADET către o companie nouă, curată, are un singur scop: ca RADET să poată acumula în continuare datorii, ştiind că aceşti bani nu vor fi plătiţi niciodată, iar ROMGAZ şi ELCEN să fie obligate cumva să livreze materie primă şi, respectiv, agent termic pe gratis.

Compania noastră a administrat sute de procese de insolvenţă, la cel mai înalt nivel, însă n-am întâlnit niciodată acest gen de jocuri de culise, în care o autoritate a statului se joacă pur şi simplu cu destinele cetăţenilor din Capitală”, acuză Ovidiu Neacşu, partener fondator al Sierra Quadrant.

Anamaria Prodan i-a înnebunit pe britanici cu ultima aparitie pe Instagram. Ce au scris jurnalistii din Anglia despre romanca
GSP.RO

Anamaria Prodan i-a înnebunit pe britanici cu ultima aparitie pe Instagram. Ce au scris jurnalistii din Anglia despre romanca

Horoscop 26 ianuarie 2020. Berbecii au parte de o zi deosebit de agreabilă
HOROSCOP

Horoscop 26 ianuarie 2020. Berbecii au parte de o zi deosebit de agreabilă