De Cristian Otopeanu,

Scenă scandaloasă la spitalul Grigore Alexandrescu. Chiar șefa Secţiei ORL a Spitalului Grigore Alexandrescu din București a fost filmată în timp ce opera fără să poarte echipament de protecție.

Nelu Tătaru, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a intervenit telefonic la emisiunea Adriana Nedelea LA FIX și a explicat că, după raportul DSP, se va decide dacă se trimite și Corpul de Control al ministrului.

„Nu se respectă nici protocoalele, nici procedurile din blocul operator. Nu am învățat nimic din greșelile altora, petrecute nu de mult. În urma raportului DSP, vom decide dacă trimitem și Corpul de Control al ministrului”, a afirmat Nelu Tătaru.

Într-un bloc operator există un segment numit filtru, unde asistenta se dezechipează, își lasă ceasul, verigheta, telefonul, ia un costum nou, papuci noi și intră în blocul operator, purtând bonetă, mască, halat, mănuși

Nelu Tătaru, secretar de stat în Ministerul Sănătății

„Sper să fie un moment în care a fost o urgență, deși nu există scuză nici atunci. Dar, v-am spus, aștept raportul. Oricum, nu era voie să intri așa în blocul operator”, a concluzionat Tătaru.

Amendă din partea DSP pentru medicul care a operat fără echipament de protecție

Direcţia de Sănătate Publică a aplicat o amendă doctorului de la Spitalul „Grigore Alexandrescu” care a operat fără echipament de protecţie şi cu ceasul la mână.

Managerul spitalului Grigore Alexandrescu, Alexandru Ulici, a explicat în ce a constat sancțiunea.

„S-a aplicat o amendă doamnei doctor pe persoană fizică pentru nerespectarea procedurii de protocol de bloc operator. Amenda, din câte ştiu eu, este între 1.000 şi 2.000 de lei”, a spus medicul pentru Agerpres.

Citeşte şi:

Scenă scandaloasă la spitalul Grigore Alexandrescu: doctor filmat în timp ce operează fără echipament de protecție

Adriana Nedelea LA FIX | Un medic de la ”Grigore Alexandrescu” operează fără mănuși de protecție. Secretar de stat: „Nu am învățat nimic din greșelile altora”

Mărturia dramatică a unui supraviețuitor al atacului din Hanau: ”Trăgea direct spre capul nostru și striga să spunem ultima rugăciune”

Ordonanța militară 6 la MAI, reacția dură a lui CTP: „De ce acum?”
GSP.RO

Ordonanța militară 6 la MAI, reacția dură a lui CTP: „De ce acum?”

Horoscop 31 martie 2020. Vărsătorii devin o sursă reală de stres
HOROSCOP

Horoscop 31 martie 2020. Vărsătorii devin o sursă reală de stres