De Mihai Niculescu,

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat că unul din cei 17 români pe vasul de croazieră Diamond Princess aflat în carantină în portul japonez Yokohama a contractat coronavirusul. Restul persoanelor aflate pe vas sunt supravegheate.

Oana Darie, purtător de cuvânt Ministerul de Externe, a dat detalii, în emisiunea „Adriana Nedelea LA FIX”.

„Din nefericire se confirmă informația că un cetățean român a fost depistat pozitiv cu virusul pneumoniei virale. A fost transferat la un spital din Japonia și în acest moment i se acordă asistență medicală. Din informațiile de la autoritățile nipone este un singur caz confirmat pentru un cetățean român. Cel mai important e să primească asistența medicală specifică iar pe viitor să fie luate măsurile necesare” – pentru a putea fi readus în țară, a spus purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe, precizând că Ambasada României se află în legătură permanentă cu pacientul.

Ministerul Afacerilor Externe a precizat joi că alți 17 români se află pe nava Westerdam care a fost primită într-un port din Cambodgia. Vasul a fost refuzat de alte patru țări de frica răspândirii epidemiei de coronavirus

„Consulatul român din Hong Kong se află în legătură cu românii de pe nava andocată în Regatul Cambodgia. Procesul de evaluare este în curs nu sunt cazuri confirmate în acest moment. Sunt 17 români blocați acolo” a mai spus Oana Darie.

Citeşte şi:

Fondurile publice pentru urgenţe, privatizate peste noapte, fără dezbatere publică!

Adriana Nedelea LA FIX. MAE, despre românul infectat cu coronavirus: „Cel mai important este să primească tratamentul specific”

Scutirile de impozite pentru jurnaliști și șansa președintelui Iohannis de a ne arăta că România normală nu înseamnă România privilegiilor

După Marica, un alt fotbalist a fost prins de soţie cu amanta într-o cameră de hotel
GSP.RO
După Marica, un alt fotbalist a fost prins de soţie cu amanta într-o cameră de hotel
Horoscop 29 mai 2020. Săgetătorii sunt acum mai înțelepți și poate mai curajoși
HOROSCOP
Horoscop 29 mai 2020. Săgetătorii sunt acum mai înțelepți și poate mai curajoși