Mergi direct la conținut »
AFI Europe a cumpărat Casa Radio. Aceasta s-ar putea transforma într-un centru comercial
Bani și Afaceri Libertatea > Ştiri > Bani și Afaceri > AFI Europe a cumpărat Casa Radio. Aceasta s-ar putea transforma într-un centru comercial

AFI Europe a cumpărat Casa Radio. Aceasta s-ar putea transforma într-un centru comercial

Dezvoltatorul AFI Europe, care deține centrul comercial AFI Cotroceni din București, a făcut o ofertă de 60 de milioane de euro pentru proiectul Casa Radio, de pe malul Dâmboviței, iar acesta s-ar putea transforma într-un mall, potrivit Profit.ro.

De Daniel Ionașcu,

Casa Radio a fost concesionată de către statul român pe 49 de ani, iar investitorii susțin că au investit până acum 85 de milioane de euro în proiect, însă lucrările sunt oprite de mai mulți ani.

Acum, însă, dezvoltatorul imobiliar Plaza Centers a semnat un acord de vânzare a 75% din acțiunile proiectului către AFI Europe, companie deținută de către Africa Israel Properties. Suma este de 60 de milioane de euro, însă tranzacția este condiționată de îndeplinirea mai multor sarcini.

Plaza Centers deține 75% din proiect, 15% aparținând statului român. Restul de 10% sunt ai investitorilor din grupul turc Kucuk.

Plaza Centers este parte a Elbit Imaging, o companie din Israel. Aceasta din urmă a fost amendată în SUA cu 500.000 de dolari din cauza unor plăți de 14 milioane de euro către o serie „consultanți”, existând suspiciunea de corupere a unor oficiali români. Grupul Elibit este listat pe bursa Nasdaq din SUA.

„Dâmbovița Center”, un vis de un miliard de euro

La Casa Radio ar fi urmat să se construiască atât un centru comercial, cât și un hotel cu 300 de camere și un complex imobiliar, potrivit paginii de internet a constructorului Apolodor. Proiectul se numea oficial Dâmbovița Center și ar fi urmat să aibă inclusiv etaje subterane, situate sub râul Dâmbovița.

Scrisoarea trimisă de Gheorghe Dincă părinţilor Alexandrei
Recomandări

Scrisoarea trimisă de Gheorghe Dincă părinţilor Alexandrei

Înainte de criza din 2008, proiectul era evaluat la un miliard de euro.

Afacerea a pornit în 2003, când statul român s-a asociat în parteneriat public-privat cu investitorii, dar totul s-a năruit odată ce aceasta a intrat în vizorul procurorilor.

Investitorul israelian mai deține și hotelul Radisson SAS de pe Calea Victoriei.

AFI, investitor constant în România

AFI Europe a construit în România mall-ul AFI Cotroceni, dar și centrul comercial AFI Ploiești. Anul trecut, AFI Europe a cumpărat 4,3 hectare de teren lângă AFI Cotroceni pentru dezvoltarea unui proiect mixt, atât rezidențial, cât și de retail.

Alte proiecte mari ale companiei sunt AFI Tech Park – un complex nou în centrul Capitalei, AFI City – primul proiect rezidențial al companiei în România, aflat în Bucureștii Noi, dar și AFI Brașov – un proiect mixt, care include atât locuințe, cât și spații de birouri.

Close
Închide
  Close