Mergi direct la conținut »
Amazon lucrează la realizarea unor ochelari inteligenți dotați cu asistentul virtual Alexa și sunet transmis prin oase. Și Apple testează un gadget similar
Tehnologie Libertatea > Ştiri > Tehnologie > Amazon lucrează la realizarea unor ochelari inteligenți dotați cu asistentul virtual Alexa și sunet transmis prin oase. Și Apple testează un gadget similar

Amazon lucrează la realizarea unor ochelari inteligenți dotați cu asistentul virtual Alexa și sunet transmis prin oase. Și Apple testează un gadget similar

Amazon lucrează la realizarea unor ochelari inteligenți care vor permite folosirea asistentului virtual Alexa, în vreme ce sunetul va fi transmis către urechea utilizatorului prin conductivitatea oaselor, scrie Financial Times, care citează surse.

De Daniel Ionașcu,

Transmiterea sunetului prin intermediul oaselor craniului nu este o tehnologie nouă, dar nu a fost implementată până acum, cu excepția unui smartphone lansat de grupul chinez Xiaomi anul trecut. Dispozitivul vibrează, iar aceste vibrații ajung la timpan și sunt ”traduse” în sunete de către creier.

Ochelarii arată ca unii normali și sunt proiectați să arate ca unii obisnuiți, astfel încât să fie purtați confortabil. Dispozitivul se va putea conecta wireless la un smartphone.

Amazon l-a angajat în 2014 pe Babak Parviz, fondator al Google Glass, iar acesta a fost implicat în proiectul ochelarilor Amazon. De asemenea, alți câțiva cercetători, ingineri și proiectanți de la Google Glass s-au mutat la Amazon, după cum arată profilele lor de LinkedIn.

Sistem de securitate a locuinței

De asemenea, Amazon își extinde și gama de dispozitive pentru ”casa inteligentă” prin realizarea unui sistem de securitate a locuinței. Această cameră se va putea conecta la internet, dar și la gadgeturile Amazon Echo și Echo Dot. Mai mult, prin intermediul Amazon Echo Show, un gadget destinat bucătăriei sau apelurilor video, utilizatorii vor putea vedea în timp real ce filmează camera sau când le ajung cumpărăturile.

Pe urma Google Glass

Intrarea Amazon în domeniul ochelarilor inteligenți vine după ce Google a mai încercat o dată acest lucru prin intermediul Google Glass. Aceștia avea doar o lentilă, costau mult și au fost un eșec.

BREAKING NEWS Un bărbat care a fost în România weekendul trecut, confirmat cu noul coronavirus în Rimini, Italia
Recomandări

BREAKING NEWS Un bărbat care a fost în România weekendul trecut, confirmat cu noul coronavirus în Rimini, Italia

 

Ulterior, însă, Google a revenit asupra proiectului și a lansat acum versiunea Enterprise Edition. Aceasta a fost anterior testată de către companii precum Boeing, DHL, General Electric, AGCO și Volkswagen, iar acum vine cu o cameră mai bună, adică de 8 megapixeli față de 5 megapixeli, cât era pe ediția anterioară, o baterie care ține mai mult, o versiune mai rapidă de Wi-Fi și un procesor, plus un led roșu care se aprinde atunci când camera înregistrează.

Apple ar lucra la ochelari care proiectează imaginea pe retină cu lasere

De asemenea, și Apple ar lucra la un dispozitiv asemănător. Presa a scris în aprilie că Apple lucrează la o pereche de ochelari inteligenți care vin cu lasere ce proiectează imagini direct pe retină.

La acel moment, mai multe prototipuri erau în teste în Cupertino, California, unde este localizat sediul Apple. Și din cauza acestor teste au avut loc o serie de accidente. Concluziile inspectorilor de siguranță și sănătate au fost notate într-un raport, care a ajuns ulterior la site-ul de tehnologie Gizmodo.

Haos în supermarketurile din România de teama coronavirusului. Imagini incredibile! „Niciodată n-am vândut atâta„
Recomandări

Haos în supermarketurile din România de teama coronavirusului. Imagini incredibile! „Niciodată n-am vândut atâta„

 

În raport se menționează că un utilizator a experimentat ”discomfort în ochi și a spus că a putut vedea flash-ul laserului în câteva momente din studiu. Liderul studiului a trimis-o la optometrist și a securizat prototipul pentru analiză”. Incidentul ar fi avut loc în data de 21 februarie.

De altfel, Apple pariază masiv acum pe realitatea augmentată prin lansarea iPhone X.

Facebook, Snap și Microsoft

În fine, pe lângă aceste companii și Snap, compania care deține aplicația Snapchat, a lansat ochelarii Spectacles, în vreme ce Microsoft are proiectul HoloLens.

De asemenea, Facebook ar testa o serie de ochelari sau căști care se montează pe capul utilizatorilor.

Close
Închide
  Close