Mergi direct la conținut »
Ambasada SUA transmite condoleanțe poporului român după decesul Regelui Mihai
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

Ambasada SUA transmite condoleanțe poporului român după decesul Regelui Mihai

Ambasada Statelor Unite ale Americii a transmis un mesaj de condoleanțe poporului român după trecerea în neființă a regelui Mihai I al României.

În mesajul Ambasadei se amintesc meritele deosebite ale monarhului român din timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

”Ambasada Statelor Unite ale Americii transmite condoleanţele sale poporului român la moartea Majestăţii Sale Regele Mihai I al României.

Rolul său în victoria din cel de-al Doilea Război Mondial şi serviciile sale aduse Forţelor Aliate au fost recunoscute de Guvernul Statelor Unite ale Americii care, în 1946, i-a acordat Majestăţii Sale Legiunea de Merit.

Patriotismul Majestăţii Sale Mihai I, dragostea sa pentru România şi dăruiea sa pentru poporul român vor dăinui permanent”, este mesajul transmis de Ambasadă.

Regele Mihai a murit marți, 5 decembrie, la vârsta de 96 de ani. Monarhul a decedat la reședința sa din Elveția. Majestatea Sa anunțase pe 2 martie 2016 că se retrage din viața publică, după ce recent a fost diagnosticat cu leucemie, urmând ca prerogativele sale să fie preluate de Principesa Margareta.


Citește și: Ce decizie a luat Casa Regală cu privire la cei doi excluși: Irina, fiica Regelui Mihai, și Nicolae, nepotul acestuia


 

Close
Închide
  Close