Anchetatorii italieni nu au menționat cine sunt persoanele cercetate și ce rol au jucat, relatează La Repubblica. Ancheta încearcă să stabilească cauzele accidentului de marți, iar primele indicii par să sugereze că mai mulți factori au dus la această tragedie feroviară. Mai precis, unul dintre trenuri avea întârziere, ambele circulau cu viteza maximă, iar în zona în care s-a produs accidentului vizibilitatea este aproape zero. În plus, sistemul de comunicare este depășit.

[libgallery id=”1538221″]

Directorul companiei care deţinea garniturile a explicat că, cel mai probabil, mecanicii de locomotivă nici măcar nu au încercat să frâneze, pentru că “ghinionul este că au ajuns faţă în faţă la ieşirea dintr-o curbă”.

Această ipoteză ar putea fi confirmată de analiza cutiilor negre de la bordul celor două trenuri, ce au fost recuperate de la locul accidentului marţi.

O altă problemă, este sistemul telefonic depăşit folosit de şefii de gară pentru a se informa cu privire la mişcarea unor trenuri care rulează pe aceeaşi linie de cale ferată.

Citește și: Care ar putea fi cauza accidentului feroviar din Italia. Cel puțin 27 de persoane au murit| VIDEO și FOTO