Mergi direct la conținut »
Anchetă în urma tragediei feroviare din Italia. Șefii de gară de unde au plecat trenurile au fost suspendați
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Anchetă în urma tragediei feroviare din Italia. Șefii de gară de unde au plecat trenurile au fost suspendați

Anchetă în urma tragediei feroviare din Italia. Șefii de gară de unde au plecat trenurile au fost suspendați

Mai multe persoane sunt cercetate în urma tragediei feroviare din sudul Italiei, soldate cu 27 de morți. Totodată, șefii de gară din stațiile staţiile Corato şi Andria, de unde au plecat trenurile care s-au ciocnit frontal, au fost suspendați din funcție. Procurorii italieni îi acuză pe cei cercetati, cel mai probabil angajați ai companiei Ferrotramviaria, cea care deținea garniturile, de dezastru feroviar din culpă și omucidere multiplă din culpă.

Anchetatorii italieni nu au menționat cine sunt persoanele cercetate și ce rol au jucat, relatează La Repubblica. Ancheta încearcă să stabilească cauzele accidentului de marți, iar primele indicii par să sugereze că mai mulți factori au dus la această tragedie feroviară. Mai precis, unul dintre trenuri avea întârziere, ambele circulau cu viteza maximă, iar în zona în care s-a produs accidentului vizibilitatea este aproape zero. În plus, sistemul de comunicare este depășit.

[libgallery id=”1538221″]

Directorul companiei care deţinea garniturile a explicat că, cel mai probabil, mecanicii de locomotivă nici măcar nu au încercat să frâneze, pentru că “ghinionul este că au ajuns faţă în faţă la ieşirea dintr-o curbă”.

Această ipoteză ar putea fi confirmată de analiza cutiilor negre de la bordul celor două trenuri, ce au fost recuperate de la locul accidentului marţi.

O altă problemă, este sistemul telefonic depăşit folosit de şefii de gară pentru a se informa cu privire la mişcarea unor trenuri care rulează pe aceeaşi linie de cale ferată.

Citește și: Care ar putea fi cauza accidentului feroviar din Italia. Cel puțin 27 de persoane au murit| VIDEO și FOTO

Close
Închide
  Close