Mergi direct la conținut »
Andrei are peste 300 de celule canceroase la cap. Pentru tratamentul care îi oferă o șansă la viață, micuțul de cinci ani are nevoie de 12.000 de lei
Ştiri Libertatea > Ştiri > Andrei are peste 300 de celule canceroase la cap. Pentru tratamentul care îi oferă o șansă la viață, micuțul de cinci ani are nevoie de 12.000 de lei

Andrei are peste 300 de celule canceroase la cap. Pentru tratamentul care îi oferă o șansă la viață, micuțul de cinci ani are nevoie de 12.000 de lei

Nu a împlinit cinci anișori, dar destinul l-a încercat cât pentru o viață de om. A învins o dată cancerul, leucemia care-i invadase trupul fraged încă de când abia trecuse de pragul vârstei de doi ani. Acum, când totul părea să fi intrat în normal, în plin tratament cu citostatice, micuțului Andrei Constantinescu, din Deva, i-au fost descoperite sute de celule canceroase la cap. O nouă lovitură năprasnică pentru bieții părinții care, pentru a relua lupta împotriva cumplitei boli care a recidivat în corpul lui Andrei, pentru a putea privi cu speranță către ziua de mâine, au nevoie de 12.000 de lei.

De Cristian Burcioiu,

Analizele copilașului – un adevărat luptător în fața cruntei boli care l-a chinuit în ultimii ani -, nu prevesteau nimic rău. Andrei trecuse cu bine de etapa chimioterapiei injectabile și, pentru că rezultatele fuseseră bune, a fost externat și urma acasă un tratament cu pastile. Niște dureri de cap însoțite de senzații de vărsături, imposibilitatea de a merge drept chiar și pe distanțe scurte, dar și faptul că băiețelul a început să stâlcească brusc anumite cuvinte i-au alarmat pe părinți. Examenele computerizate au scos la iveală un diagnostic înfiorător: hipertensiune intracraniană, edem cerebral și peste 300 de celule canceroase care au invadat capul lui Andrei.

”O celulă canceroasă adormită de pe vremea când îl tratam de leucemie s-ar fi înmulțit și s-a instalat la cap…”

”Am fost distruși la aflarea diagnosticului. Copilul meu era sub tratament…Nu ne putem explica ce s-a întâmplat. Cred că totul s-a declanșat într-o noapte. Dimineața, acum vreo două săptămâni, am observat că ochiul stâng trage într-o parte, că vorbește greu și că nu mai poate să meargă drept. Apoi au început durerile mari de cap. O celulă canceroasă adormită de pe vremea când îl tratam de leucemie s-ar fi înmulțit și s-a instalat la cap…”, încearcă să înțeleagă Bianca, mama lui Andrei, ce ar fi putut declanșa reinstalarea cruntei maladii.

Medicii i-au descoperit lui Andrei peste 300 de celule canceroase la cap

Vestea că trupul lui Andrei a fost iar atacat de cumplita boală, ascunsă acum sub altă formă, le-a mutat din nou viețile în spital. În spitalul care le mai fusese casă cu lunile pe perioada primului tratament, cel împotriva leucemiei. Vor iar urma alte luni chinuitoare de investigații amănunțite și tratament. Copilașul care se agață de fiecare zi din viața lui a început în regim de urgență un program intens de chimioterapie. Medicii care i-au descoperit cele peste 300 de elemente canceroase la cap au stabilit, pentru această primă etapă a tratamentului, patru serii de chimioterapie care se vor întinde pe durata câtorva luni, perioadă la finele căreia vor lua decizia unui transplant de celule stem. Totul va depinde de cum va rezista trupul și așa slăbit al micuțului care înfruntă cu curaj boala, dar și destinul potrivnic.

Breaking News. Guvernul PNL privatizează programele naționale de sănătate! Prețul sănătății va fi și mai mare pentru pacienții cu venituri mici
Recomandări

Breaking News. Guvernul PNL privatizează programele naționale de sănătate! Prețul sănătății va fi și mai mare pentru pacienții cu venituri mici

Micuțul Andrei Constantinescu stă la perfuzii chiar și 35 de ore pe zi

Micuțul Andrei stă la perfuzii chiar și 35 de ore

Micuțul stă chiar și câte 35 de ore la perfuzie

”Nimeni nu poate să-mi garanteze cum va reacționa corpul copilașului meu, în timp, la atâtea citostatice…Sunt chimicale agresive care îi fac bine, dar…Stă, sărăcuțul, și câte 35 de ore la o perfuzie. Face puncții medulare…E chinuitor, e dureros, dar nu avem ce face. Stau lângă el, mă joc cu el, încerc cum pot mai bine să-l fac să nu sufere. Încerc să-i alin fiecare suferință…Am mai trecut noi prin asta, o să reușim…”, spune cu sufletul chinuit dar plin de speranță, mama lui Andrei.

”Îi rog pe toți aceia care vor auzi povestea lui Andrei, care vor afla de suferința lui, să ne ajute cu ce pot…”

Însă, pentru acest nou război nedrept pe care este obligat să-l ducă iar cu cancerul, Andrei are nevoie de 12.000 de lei. Nu este o sumă calculată la leu, însă, experiența lunilor trecute le-a arătat bieților părinți cam cât au fost nevoiți să scoată din buzunare pentru tratamente, investigații, medicamente, haine și chiar pentru jucăriile care îi mențin ridicat moralul copilașului atacat pentru a doua oară de cancer.

”Vom sta în spital, aici, la Timișoara (n.r. Spitalul Județean Luis Țurcanu) câteva luni. O serie de chimio se întinde pe durata unei luni sau chiar a unei luni și jumătate. Andrei face cinci zile la rând tratament apoi așteptăm ca analizele să revină într-un punct normal care să permită continuarea ședințelor. Apoi va urma transplantul de celule stem…Veniturile noastre nu ne permit să continuăm procedurile medicale fără ajutor din partea oamenilor cu suflet. Oricât de mic ar fi acela, pentru noi este binevenit…De aceea, îi rog pe toți aceia care vor auzi povestea lui Andrei, care vor afla de suferința lui, să ne ajute cu ce pot…”, este rugămintea unei mame care pentru a doua oară își vede copilul captiv în ghearele cancerului.

Cei care doresc să-l ajute pe Andrei, o pot face donând 2 euro prin SMS la numărul 8828 cu textul «ANDREI».

Pentru sume mai mari se pot face depuneri în conturile Fundaţiei Ringier:

Deces neobișnuit din cauza coronavirusului. Cazul straniu al pacientului Li stârnește marea îngrijorare a medicilor
Recomandări

Deces neobișnuit din cauza coronavirusului. Cazul straniu al pacientului Li stârnește marea îngrijorare a medicilor

RO29 RZBR 0000 0600 1552 6176- RON
RO02 RZBR 0000 0600 1552 6177- EURO, deschise la Raiffeisen Bank

Redirecţionează 2% din impozitul pe venit către Ringier Foundation, Cod de identificare fiscală 22962839

*Suma alocată cauzei este de 2 euro. Nu se percepe TVA pentru donaţiile de pe abonament. În reţelele Digi Mobil, Orange şi Telekom Romania Mobile, pentru cartelele preplătite, TVA a fost reţinută la achiziţionarea creditului. Pentru donaţiile de pe cartele preplătite, în reţeaua Vodafone utilizatorii nu plătesc TVA.

 

 

 

Close
Închide
  Close