MENIU CAUTĂ
02 Iul. 2018 09:01

Andres Manuel Luis Obrador a câștigat alegerile din Mexic, după o campanie sângeroasă

Distribuie

Andre Manuel Luis Obrador a câștigat alegerile din Mexic, potrivit rezultatelor preliminare, la finalul unei campanii sângeroase, în care peste 130 de candidați au fost uciși. Andres Manuel Luis Obrador a câștigat scrutinul cu peste 53% din intențiile de vot, urmând să fie primul șef de stat din Mexic cu orientare de stânga din ultimele decenii.

Candidatul de stânga Andres Manuel Luis Obrador a câștigat alegerile prezidențiale din Mexic cu peste 53% din voturi, un procent aproape dublu față de următorul clasat. Astfel, Andre Manuel Luis Obrador, în vârstă de 64 de ani, urmează să devină primul şef de stat din Mexic cu orientare de stânga din ultimele decenii.

La scurt timp după anunțarea victoriei, Lopez Obrador a declarat că va lucra pentru a elimina corupția din țara sa. Totodată, el a spus că va încerca să îmbunătățească relațiile cu Statele Unite, relații tot mai tensionate sub președinția lui Donald Trump.

De altfel, liderul de la Casa Albă l-a felicitat pe Andres Manuel Luis Obrador pentru victoria sa. „Felicitări lui Andres Manuel Lopez Obrador pentru victoria de la alegerile din Mexic. Aștept să colaborăm. Sunt atât de multe de făcut atât în beneficiul Statelor Unite, cât și al Mexicului”, a declarat Donald Trump pe Twitter.

Rezultatele scrutinului înseamnă o înfrângere răsunătoare pentru Partidul Revoluţionar Instituţional al actualului preşedinte, Enrique Pena Nieto, care a condus Mexicul timp de 77 de ani din ultimii 89, noteză Agerpres. Totodată, campania din acest an a fost una dintre cele mai sângeroase, din ultimele decenii. Mai mult de 130 de candidați și muncitori politici au fost uciși în toată țara de când campania a început în septembrie.


Citește și: EXCLUSIV/ La 81 de ani, actorul Dorel Vișan e nelipsit la un festival de jazz din Ardeal. ”E muzică bună într-un loc de poveste”


Citește mai multe despre Mexic pe Libertatea.

Comentarii