Mergi direct la conținut »
Angajații Spitalului Piatra Neamț se tem pentru viața lor, după crima înfiorătoare: ”Avem nevoie de siguranță!” Galerie foto
9imagini
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Angajații Spitalului Piatra Neamț se tem pentru viața lor, după crima înfiorătoare: ”Avem nevoie de siguranță!”

Angajații Spitalului Piatra Neamț se tem pentru viața lor, după crima înfiorătoare: ”Avem nevoie de siguranță!”

Angajații Spitalului Județean Piatra Neamț nu-și revin din starea de șoc după ce colega lor Anca Patriche a fost omorâtă în cabinet chiar de soțul ei și spun că oricând pot păți același lucru, pentru că unitatea nu are pază, informează publicația Vestea. Cadrele medicale spun că paza spitalului este asigurată de 2-3 agenți, în condițiile în care aici lucrează peste 1.500 de oameni.

De Cristian Anton,

„Să mă ierte Dumnezeu, dar în acest moment noi avem pază doar cu numele. Ca şi cum nu am avea.

Ajung fel de fel de ciudaţi şi la UPU şi pe secţii, agenţii noştri de pază sunt nişte oameni mai curând stimabili decât din cei care să inspire teamă. Şi până ajung ei la un incident…”, a spus un asistent medical, pentru sursa citată.

Teodora Gabriela Lungu, directoarea Policlinicii din cadrul SJU, comenta şi ea: „Suntem în stare de șoc, Dumnezeu să-ți odihnească trupul chinuit și sufletul hărțuit. Condoleanțe familiei îndurerate! Avem nevoie de pază, avem nevoie de protecție, avem nevoie de siguranță la locul de muncă!”.

Paza a 1.500 de angajați, asigurată de 2-3 oameni

Publicația nemțeană arată că paza spitalului unde lucrează peste 1.5000 de oameni, este asigurată de 2-3 agenți, care nu au cum, fizic, să realizeze un serviciu eficient în condiţiile în care unitatea este formată din mai multe clădiri împrăştiate într-o curte uriaşă de câteva hectare.

De altfel, de-a lungul timpului au fost mai multe incidente, şi la UPU şi în alte secţii, cu scandaluri provocate de pacienţi nervoşi sau de aparţinători.

Medicii care stau 24 de ore din 24 în spitale sunt puși să-și plătească mâncarea
Recomandări

Medicii care stau 24 de ore din 24 în spitale sunt puși să-și plătească mâncarea

 

Sebastian Dumitru Patriche, bărbatul care și-a ucis soția în cabinetul ei de asistentă șefă din secția de chirurgie a Spitalului Județean Piatra Neamț, a intrat în spital cu un cuțit cu lama de 25 de centimetri în sacoșă și și-a înjunghiat victima de cel puțin 10 ori.

Bărbatul a spus că își iubea soția și a venit să o felicite pentru noua funcție. La rândul ei, martorii spun că Anca Daniela Patriche era îngrozită de soțul ei, care o bătea, se mutase de acasă și își ruga elevii de la liceul unde preda să o însoțească pe stradă, de frica bărbatului.

Ucigașul a fost surprins pe camerele de supraveghere cum a intrat nestingherit în spital și s-a dus liniștit către cabinetul soției, cu sacoșa în care avea un cuțit cu lama de 25 de centimetri.

Close
Închide
  Close