Mergi direct la conținut »
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Animale otrăvite pe câmp de substanțele toxice folosite de o firmă care cultiva rapiță în Timiș

Animale otrăvite pe câmp de substanțele toxice folosite de o firmă care cultiva rapiță în Timiș

Mai multe animale, căpriori, șacali, fazani și coțofene, au murit zilele trecute pe un câmp agricol din județul Timiș. Comisarii Gărzii de Mediu au constatat că animalele au fost otrăvite pe terenurile agricole din apropierea localității Liebling.

Comisarii au constatat că pe terenurile agricole din extravilanul localităţii Liebling, cultivate cu rapiță de către Agrar Liebling 2015 SRL, au fost aplicate produse de combatere a dăunătorilor, direct pe sol (peleți solizi de culoare rozalie și granule albastre), transmite Garda de Mediu într-un mesaj publicat pe Facebook.

Pe câmpul otrăvit au fost găsite cadavrele a trei căpriori, un șacal, șase de fazan și două coțofene.

”În urma cercetărilor întreprinse de comisarii GNM, a reieşit faptul că societatea a aplicat manual raticid Ratt Killer (4000 kg) și moluscocid Axcella (2000 kg), pe o suprafaţă totală de aproximativ 50 ha (terenuri agricole şi spaţii din incinta fermei). Motivul invocat de reprezentanții societăţii a fost o invazie masivă de rozătoare și melci, atât în fermă cât și pe terenuri. O parte din aceste terenuri se suprapun, însă, cu fondul cinegetic 52 Jebel gestionat de AJVPS TIMIȘ”, arată Garda de Mediu.

Comisarii au descoperit ulterior că în incinta fermei din Liebling, angajaţii societăţii incendiau deșeuri amestecate (menajere, reciclabile, ambalaje de la produse de combatere dăunători și fitosanitare, filtre de ulei, etc).

Ferma din Timiș a fost amendată cu 40.000 lei pentru incendierea deșeurilor.

Atenție în galerioa foto sunt imagini cu puternic impact emoțional!

Foto: Facebook / Garda Națională de Mediu


Citește și: Un sat locuit de români a dat lovitura cu o afacere care are succes pe 5 continente! Cu banii câștigați, locuitorii și-au asfaltat un drum!


 

Close
Închide
  Close