Mergi direct la conținut »
Asociațiile de proprietari riscă amenzi de până la 2.000 de lei dacă nu vor deszăpezi trotuarele
Bani și Afaceri Libertatea > Ştiri > Bani și Afaceri > Asociațiile de proprietari riscă amenzi de până la 2.000 de lei dacă nu vor deszăpezi trotuarele

Asociațiile de proprietari riscă amenzi de până la 2.000 de lei dacă nu vor deszăpezi trotuarele

Administratorii asociațiilor de proprietari riscă sancțiuni usturătoare daca nu se ocupă de curațarea zapezii din jurul blocurilor, din parcări sau din fața scărilor de bloc. Acestea pot ajunge la 2.000 de lei.

De Daniel Ionașcu,

Persoanele fizice cât și juridice sunt obligate să curețe zăpada din față casei, blocului sau a firmei în cel mult 24 de ore de când ninsoarea s-a oprit.

„Persoanele fizice și juridice au obligația ca, pe timp de iarnă, să îndepărteze țurțurii de gheață formați la nivelul acoperișului imobilului / construcției, să curețe, în maximum 24 de ore după încetarea ninsorii, zăpadă depusă și gheață formată de pe trotuarele aferente imobilelor unde domiciliază sau își desfășoară activitatea, a sediilor de firme, curților și terenurilor deținute, astfel încât traficul pietonal să se desfășoare în condiții normale. La imobilele în care la parter funcționează societăți comerciale, magazine sau prestatori de servicii, obligațiile menționate revin acestor unități pe timpul funcționării acestora” – prevede art. 12. al normelor aprobate prin HCGMB 120/2010.

Încălcarea acestor prevederi de către persoanele juridice, în București, contituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 500 de lei la 2.000 de lei, conform art. 43, lit. b) din norme.

În cazul persoanelor fizice, amendă este între 200 și 500 de lei.

Close
Închide
  Close