De Andreea Radu,

UPDATE: O fetiţă de 12 ani şi un bărbat de 39, probabil tatăl unui elev, au murit la spital în urma rănilor suferite.

Premierul japonez Shinzo Abe s-a declarat marţi consternat de atacul „atroce” din oraşul Kawasaki, de lângă Tokyo, în care potrivit ultimului bilanţ 18 persoane, majoritatea copii, au fost înjunghiate, dintre care două mortal, transmit AFP şi Kyodo.

„Este un caz realmente atroce. Sunt foarte revoltat. Sincere condoleanţe victimelor şi sper ca răniţii să se refacă rapid”, a declarat Abe la televiziune, potrivit Agerpres.

Cei 16 copii înjunghiaţi erau elevi la şcoala catolică privată Caritas din oraş. Potrivit media locale, un bărbat în jur de 50 de ani înarmat cu două cuţite a strigat „Am să vă omor!”, înainte de a se năpusti asupra copiilor care aşteptau autobuzul şcolar.


Atacatorul, un bărbat în vârstă de aproximativ 50 de ani, a înjunghiat mai multe eleve cu vârste între 6 și șapte ani și trei adulți în stația de autobuz Kawasaki, aproape de Tokyo, potrivit mirror.co.uk.

Surse ale poliţiei au declarat că trei dintre victime, un copil şi doi adulţi, se aflau în stop cardiorespirator. Copilul a decedat în urma rănilor suferite.

CTP, după declarațiile Vioricăi Dăncilă: 'Am înțepenit!'
Recomandări

CTP, după declarațiile Vioricăi Dăncilă: 'Am înțepenit!'

„Un bărbat le-a înjunghiat” a declarat pentru AFP purtătorul de cuvânt al serviciului de pompieri din Kawasaki, Dai Nagase. „Am primit un apel de urgenţă la ora 07:44 dimineaţa în care eram înştiinţaţi despre înjunghiere a patru eleve de şcoală primară”, potrivit Agerpres.

Atacatorul a fost arestat, potrivit poliţiei, care nu a furnizate mai multe detalii. Conform informaţiilor furnizate de canalul public de televiziune NHK, suspectul şi-a provocat răni grave la nivelul gâtului şi ulterior a decedat. La faţa locului au fost găsite două cuţite.

Astfel de incidente au loc rar în Japonia. Incidente de anvergură ocazionale au şocat însă populaţia. În 2010, peste 12 persoane au fost rănite prin înjunghiere într-un autobuz şcolar şi un autobuz pentru navetă într-o suburbie din Tokio. În 2008, un bărbat de 28 de ani a condus un camion pe o trecere pietonală din Tokio, omorând trei persoane şi înjunghiind mortal alte patru.

Foto: EPA


Proprietarii donează conacul Sturza, dar primăria nu-l prea vrea. Una dintre cele mai frumoase clădiri din zona Sucevei, propusă să facă parte din Patrimoniul Național, e abandonată de toată lumea


 

Ilie Dumitrescu a recunoscut aventura cu soția unui polițist: "Omul m-a sunat și mi-a spus..."
GSP.RO

Ilie Dumitrescu a recunoscut aventura cu soția unui polițist: "Omul m-a sunat și mi-a spus..."

Horoscop 15 noiembrie 2019. Vărsătorii trebuie să evite stresul prelungit și intens
HOROSCOP

Horoscop 15 noiembrie 2019. Vărsătorii trebuie să evite stresul prelungit și intens