Mergi direct la conținut »
Atacurile din Noua Zeelandă: anchetă națională oficială după masacrul din 15 martie
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Atacurile din Noua Zeelandă: anchetă națională oficială după masacrul din 15 martie

Atacurile din Noua Zeelandă: anchetă națională oficială după masacrul din 15 martie

Va avea loc o anchetă națională oficială în ceea ce privește masacrul de la Christchurch din 15 martie. Premierul neozeeelandez Jacinda Ardern a făcut anunțul.

De Dana Aramă,

Premierul neozeelandez Jacinda Arden a ordonatluni deschiderea unei anchete naționale oficiale despre masacrul de la Christchurch din 15 martie, în urma căruia au murit 50 de persoane.

„Este important ca nimic să nu fie lăsat la voia întâmplării pentru a identifica cum s-a produs acest act de terorism şi cum am fi putut să îl împiedicăm”, a declarat Jacinda Ardern.

Premierul neozeelandez dorește să se afle cum a obţinut armele atacatorul australian, precum şi care a fost rolul agenţiilor de securitate şi de informaţii.

Premierul a adăugat că investigaţia, care va include serviciile de informaţii, biroul guvernamental pentru securitatea informaţiilor, poliţia, serviciul vamal şi cel al imigraţiei, va fi condusă de o comisie regală de anchetă, potrivit Agerpres.

„Întrebarea la ca trebuie să răspundem este aceea dacă ar fi trebuit să ştim mai mult”, a mai spus premierul neozeelandez.

Jacinda Ardern a exclus revenirea la pedeapsa cu moartea pentru extremistul australian în vârstă de 28 ani, Brentan Tarrant, arestat la câteva minute după atacuri şi inculpat pentru ucidere.
FOTO: Epa

Citește și: Ruinele „Broadway-ului” bucureștean! Cum arată acum bulevardul care, înainte de anii ’90, era zona de promenadă a orașului

 

Close
Închide
  Close