Mergi direct la conținut »
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > VIDEO | Atentat terorist în Finlanda. Autorul este un marocan care a cerut azil și viza doar femei

VIDEO | Atentat terorist în Finlanda. Autorul este un marocan care a cerut azil și viza doar femei

Atentat terorist în Finlanda. Un bărbat a înjunghiat mai multe persoane în orașul Turku, aflat în sudul țării. Agresorul a fost împușcat de polițiști. Anchetatorii au stabilit că incidentul este unul de natură teroristă. 

UPDATE  ora 16.30: Presupusul autor al atacului este un marocan care a intrat în Finlanda în 2017 și a solicitat azil. Potrivit anchetatorilor el a urmărit să înjunghie doar femei în atacul de vineri seara, scrie Russia Today.

“Suspectul a cerut azil” în Finlanda, a declarat Robin Lardot, de la Biroul Central de Investigaţii, într-o conferinţă de presă organizată sâmbătă.

În afară de suspectul principal, poliţia finlandeză a mai reţinut patru cetăţeni marocani și a emis mandat internațional de arestare pentru o a șasea persoană, a precizat Krista Granroth, de la Biroul Central de Investigaţii.

Suspectul pare să fi vizat în mod deliberat femei, a spus Granroth, adăugând că ambele persoane ucise au fost femei, la fel ca şi patru dintre cei şase răniţi. Cei doi bărbaţi răniţi se pare că au încercat ssă apere victimele.

UPDATE sâmbătă ora 11.30:  Anchetatorii au declarat că atacul din Turku în urma căruia două persoane au fost ucise și alte opt au fost rănite a fost un atentat terorist, iar autorul este un marocan de 18 ani. Acesta a fost împușcat în picior și se află în custodia poliției, scrie BBC News.

Polițiștii au efectuat percheziții în apartamentul în care locuia tânărul și au arestat mai multe persoane în cursul nopții. „Fapta a fost investigată ca o crimă, dar în timpul nopții am primit informații suplimentare care indică faptul că este vorba de un atac terorist”, au transmis autoritățile într-un comunicat de presă.

Ungaria se plângea că România a amenințat-o cu arme nucleare în 1989! Adevărul despre bomba atomică a lui Ceaușescu
Recomandări

Ungaria se plângea că România a amenințat-o cu arme nucleare în 1989! Adevărul despre bomba atomică a lui Ceaușescu


UPDATE 19.00: Autoritățile finlandeze au anunțat că două persoane au murit și cel puțin șase au fost rănite în urma atacului din orașul Turku.

UPDATE 18.00: Cel puțin șase persoane ar fi fost rănite în atacul din orașul Turku, aflat în sudul Finlandei. Totodată, potrivit martorilor, acesta ar fi strigat „Allahu Akbar”, înainte să înceapă să atace oamenii. Suspectul a fost reținut, însă oamenii au fost îndemnați să evite zona, căci s-ar putea să fi avut mai mulți complici. Astfel, poliția finlandeză caută mai mulți suspecți în acest caz.

 


Bărbatul a fost împușcat într-un picior, fiind apoi reținut de autorități. Forțele de ordine i-au îndemnat pe oameni să evite centrul orașului, în timp ce mai multe echipaje au intervenit în zonă. Mai precis, poliţia din sud-vestul Finlandei a anunţat pe Twitter, la ora locală 16.40 (16.40, ora României) că ”mai multe persoane (au fost) înjunghiate în centrul Turku. Locuitorii sunt îndemnaţi să evite centrul oraşului”.

Motivul incidentului nu este clar, însă Finlanda a decis să ridice în luna iunie nivelul alertei teroriste. Ulterior, autoritățile din țara nordică au anunțat că au dejucat un atentat care viza o biserică din capitala Helsinki.

Close
Închide
  Close