În București un absolvent a fost exclus din examen pentru că a intrat cu telefonul mobil la el.

În județul Alba, patru elevi de la trei licee din oraşele Câmpeni, Abrud şi Baia de Arieş, au fost eliminaţi de la examenul la limba română, deoarece aveau telefoanele mobile la ei.

Vezi și: Ce subiecte au fost date la limba română la Bacalaureat 2019 și cum se rezolvă

„Au fost eliminaţi din examen patru elevi: doi de la Liceul Tehnologic Silvic din Câmpeni, unul de la Liceul Horea, Cloşca şi Crişan Abrud şi unul de la Liceul Dr. Lazăr Chirilă din Abrud. Din primele informaţii ştim că au avut telefoanele la ei, mai multe detalii vom afla după ce primim procesele-verbale”, a declarat inspectorul şef Marcela Dărămuş, de la IŞJ Alba, citat de Mediafax.

În județul Olt un candidat la Bacalaureat, care susţinea probă scrisă la Colegiul „A. I Cuza” din Corabia, a fost eliminat din examen pentru tentativă de fraudă cu telefonul mobil. Aceeași situație a fost și în Teleorman.

În județul Bistrița-Năsăud doi dintre absolvenţii de liceu din judeţul Bistriţa-Năsăud, care luni au susţinut proba scrisă la limba şi literatura română au fost eliminaţi din concurs pentru tentativă de fraudă. Cei doi elevi au fost eliminaţi de la centrele de examen de la Colegiul Naţional „George Coşbuc” din Năsăud şi Liceul tehnologic „Grigore Moisil” din Bistriţa. 

Haos la camera de gardă a spitalelor din București: 'Suntem copleșiți'. Apelul medicilor către părinți
Recomandări

Haos la camera de gardă a spitalelor din București: 'Suntem copleșiți'. Apelul medicilor către părinți

În județul Harghita, organizatorii examenului de Bacalaureat au întâmpinat o situație specială. Un absolvent care a suferit un accident rutier a cerut să susțină examenul în spital.

Un elev din Harghita care a suferit un accident rutier susţine probele scrise ale Bacalaureatului pe patul de spital, alţi opt colegi de-ai săi cu probleme medicale primind aprobare pentru a-şi scrie sau dicta lucrările acasă sau în săli separate, informează Inspectoratul Şcolar Judeţean.

Potrivit sursei citate, pe lângă elevul care dă examenul la spital, mai sunt şi alţi candidaţi care au fost victime ale unui accident rutier şi îşi scriu lucrările acasă, la care se adaugă colegi de-ai lor care suferă de disgrafie sau discalculie şi susţin probele scrise în săli separate sau beneficiază de o oră în plus de examen.

Inspectorul şcolar general adjunct Cristinel Glodeanu, a declarat că în fiecare dintre cazuri, „o comisie se deplasează la faţa locului, cu monitorizare video, iar un profesor de altă specialitate scrie lucrarea după dictarea elevului, doi asistenţi monitorizând modul de desfăşurare a activităţii”, scrie Agerpres.


Citește și:

VIDEO | Rezolvarea subiectelor la Limba și literatura română de la BACALAUREAT 2019

Rezultate BAC 2019

Cine a prezis exact cum va muri Kobe Bryant. In 2012 a scris: ”Va muri într-un accident de elicopter”
GSP.RO

Cine a prezis exact cum va muri Kobe Bryant. In 2012 a scris: ”Va muri într-un accident de elicopter”

Horoscop 27 ianuarie 2020. Balanțele au furtună în relația de cuplu
HOROSCOP

Horoscop 27 ianuarie 2020. Balanțele au furtună în relația de cuplu