De Mihai Niculescu,

Mai mult, igienizarea are loc în acest weekend, iar conducerea spitalului a chemat de acasă personalul secției, arată vremeanoua.ro. Alți pacienți au fost transferați inclusiv în secția de chirurgie pediatrică, arată sursa citată.

„În secția de Ortopedie a Spitalului Județean Vaslui au fost identificate trei cazuri de pacienți cu infecția de Clostridium Difficile. În acel moment a fost anunțată Direcția de Sănătate Publică. Împreună cu echipa de control am stabilit modalitatea de abordare a rezolvării acestei probleme. S-a luat decizia, pe cât este posibil, să eliberăm secția de toți pacienții, astfel încât să o putem igieniza și dezinfecta. Doi pacienți au fost mutați în secția de Boli Infecțioase, iar o parte au fost externați. Au fost eliberate mai multe saloane în secția Chirurgie Pediatrică pentru a interna cazurile noi în asa fel încât aceștia să nu fie internați la Ortopedie. Acum, la sfârșitul săptămânii, am chemat personalul din libere, din concedii și facem o curățenie generală în secția respectivă”, a precizat managerul spitalului, Ana Rinder.

Potrivit directorului SJU Vaslui, raportările infecțiilor se fac regulat.

„Spre deosebire de alte spitale, noi chiar declarăm toate cazurile de infecții nosocomiale, cu riscul de a fi afectată imaginea spitalului. Prioritatea noastră este să declarăm toate cazurile pentru că, după părerea mea, astfel de probleme nu trebuie ascunse sub preș“, a mai spus managerul Spitalului Județean Vaslui.

Tolo: Ce se întâmpla dacă Bănicioiu făcea lucrări stomatologice în același timp în care el, ca ministru, schimba legea pentru ca spitalul unde lucra să ia mai mulți bani de la stat?!
Recomandări

Tolo: Ce se întâmpla dacă Bănicioiu făcea lucrări stomatologice în același timp în care el, ca ministru, schimba legea pentru ca spitalul unde lucra să ia mai mulți bani de la stat?!

Conducerea Direcției de Sănătate Publică Vaslui a confirmat măsurile luate în spital. “Spitalul Județean Vaslui ne-a anunțat cu privire la existența a trei cazuri de Clostridium. O echipă a Direcției de Sănătate Publică a mers la spital, iar în urma controlului a recomandat punerea în aplicare a protocolului privind infecțiile nosocomiale cu clostridium dificile. Unii pacienți au fost izolați, iar saloanele au fost eliberate pentru a fi efectuată o dezinfecție totală” a precizat Mihaela Vlada, directorul DSP Vaslui.

250 de cazuri de infecții nosocomiale raportate în Vaslui

Anul trecut, în judetul Vaslui au fost înregistrate 250 de cazuri de infectii nosocomiale, arată un raport al Direcției de Sănătate Publică Vaslui. Cele mai multe cazuri au fost înregistrate la Spitalul Județean de Urgență Vaslui, unde au fost raportate 144 de cazuri. La Spitalul Municipal de Urgență “Elena Beldiman” Bârlad s-au înregistrat 99 de cazuri, iar la Spitalul Municipal “Dimitrie Castroian” Huși, 7 cazuri.

Citeşte şi:

Ministerul Sănătății: 300.000 de persoane sunt afectate de demență și doar 3.000 de cazuri pe an sunt diagnosticate. Boala pe care o confundăm cu bătrânețea

Copilul femeii abuzate de partener și umilite de o judecătoare, luat de tată cu forța, de pe stradă. Cum îl scuză un polițist pe tatăl agresiv

Meteorologi: Iarna aceasta va fi mai caldă decât de obicei

Acordul secret pe care Kobe Bryant îl avea cu soția sa în cazul unui accident de elicopter
GSP.RO

Acordul secret pe care Kobe Bryant îl avea cu soția sa în cazul unui accident de elicopter

Horoscop 29 ianuarie 2020. Gemenii au parte de multă gălăgie în jurul lor
HOROSCOP

Horoscop 29 ianuarie 2020. Gemenii au parte de multă gălăgie în jurul lor