Mergi direct la conținut »
O bandă de români jefuia bancomate în Spania folosind același explozibil utilizat de jihadiști în atacuri teroriste! Imagini cu modul în care acționa rețeaua
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > O bandă de români jefuia bancomate în Spania folosind același explozibil utilizat de jihadiști în atacuri teroriste! Imagini cu modul în care acționa rețeaua

O bandă de români jefuia bancomate în Spania folosind același explozibil utilizat de jihadiști în atacuri teroriste! Imagini cu modul în care acționa rețeaua

O grupare de români care aruncau în aer bancomatele cu explozibilul folosit de jihadiști a fost anihilată în Spania, iar patru dintre membrii ei au fost arestați. Poliția spaniolă și Europolul îl caută pe cel de-al cincilea.

De Mihai Niculescu,

Unul dintre bandiții care jefuiau bancomatele prin această metodă avea cunoștințe militare, au aflat anchetatorii spanioli. Românii care dădeau loviturile în acest mod foloseau explozibilul cunoscut drept „mama lui Satan” și care era atât de puternic încât afecta structura de rezistență a clădirilor.

Pompierii erau nevoiți ulterior să asigure fațada clădirii cu parapeți metalici, până la lucrările de consolidare.

Românii au fost prinși în flagrant după ce au dat câteva lovituri, băgând în sperieți locuitorii zonelor afectate. Aveau același mod de operare, alegându-și localitățile mici, liniștite și acționau numai în timpul nopții. Foloseau pentru atacurile la bancomat un explozibil numit „Mama lui Satan”, folosit de obicei în atacurile teroriste comise de jihadişti.

Criminaliștii au descoperit faptul că românii foloseau triperoxid de triacetonă, TATP, același explozibil folosit de teroriștii care au comis atentate în Franța, relatează Știrile TVR.

Primele spargeri după acest tipar au început anul trecut iar românii au fost prinși recent în flagrant, în timp ce încercau să arunce în aer un bancomat din provincia Albacete.

Astfel, autoritățile au reușit să captureze pentru prima dată o cantitate de explozibil de acest tip, înainte să fie detonată. Este vorba de 730 de grame de explozibil similar cu cel care a fost folosit în atentatele comise de Daesh la Bruxelles și la Paris.

Rezultate oficiale parțiale BEC după numărarea a 99% din voturi. Ce procent are Viorica Dăncilă
Recomandări

Rezultate oficiale parțiale BEC după numărarea a 99% din voturi. Ce procent are Viorica Dăncilă

Cei 4 romani arestați, o femeie și 3 bărbați, sunt bănuiți de comiterea a cel puțin 5 furturi de acest fel, în special în zone rurale din provinciile Albacete, Valencia și Cuenca.

Unul dintre ei are cunoștințe militare și introducea bomba în bancomat pe un fel de paletă, asemănătoare cu cea a unui brutar. După ce se adăposteau la zeci de metri, bomba era detonată prin cabluri conectate la o baterie de motocicletă.

Furau toți banii din bancomat și apoi fugeau până la un loc de întâlnire stabilit dinainte, unde îi aștepta soția unuia dintre ei cu mașina.

În colaborare cu Europol mai este căutat un suspect, iar informațiile arată că gruparea ar fi comis spargeri asemănătoare și în Germania sau Italia.


Citește și: „Dorm într-o școală distrusă de uragan”. Prima parte a jurnalului pe care îl ține în Libertatea Andrei Crețu, românul plecat voluntar să refacă locuințele afectate de uraganele din Caraibe


 

Close
Închide
  Close