Mergi direct la conținut »
Bani pentru familiile care au minimum 25 de ani de căsătorie. Pot primi până la 3.000 de lei
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Bani pentru familiile care au minimum 25 de ani de căsătorie. Pot primi până la 3.000 de lei

Bani pentru familiile care au minimum 25 de ani de căsătorie. Pot primi până la 3.000 de lei

Un proiect al Primăriei București prevede acordarea unei diplome de onoare și a unor bani pentru cuplurile care au mulți ani de căsătorie. Acesta va intra în vigoare după ce va fi votat de consilierii generali.

De Delia Chilianu,

UPDATE 16.30: Proiectul a fost votat, astăzi, 14 iunie, în ședința Consiliului General al Municipiului București.

Conform proiectului aflat pe ordinea de zi, familiile care împlinesc 25 de ani de căsătorie vor primi 1.000 de lei, cele care împlinesc 50 de ani de căsătorie vor primi 1.500 de lei, iar cele care împlinesc 75 de ani de căsătorie vor primi 3.000 de lei.

“Vor beneficia de Diploma de onoare și premiul corespunzător cuplurile care împlinesc 25, 50 și respectiv 75 de ani de căsătorie începând cu data intrării în vigoare a prezentei hotărâri”, se arată în proiectul care a fost votat joi.

Soții trebuie să fi împlinit 50 de ani

De asemenea, în proiectul de hotărâre sunt prevăzute și niște condiții pentru acordarea acestor premii. Astfel:

  • Cuplul trebuie să aniverseze 25, 50 sau 75 de ani de căsătorie neîntreruptă
  • Cel puțin unul din soți trebuie să aibă domiciliul sau reședința în Municipiul București de minimum 5 ani
  • Cel puțin unul din soți trebuie să aibă vârsta de peste 50 de ani. În cazul în care cuplul serbează 25 de ani de căsătorie, dar nici unul dintre soți nu a împlinit 50 de ani, premiul poate fi acordat cu avizul Primarului General al Municipiului București.
Replica la care a cedat Gheorghe Dincă: „Ori mor eu, ori mori matale”
Recomandări

Replica la care a cedat Gheorghe Dincă: „Ori mor eu, ori mori matale”

Premiul poate fi solicitat în termen de 90 de zile calendaristice de la data împlinirii a 25, 50, respectiv 75 de ani de căsătorie, conform certificatului de căsătorie. Dosarul complet pentru acordarea premiului se va depune la sediul centrului pentru Seniori al Municipiului București ( Bd. Basarabia 37- 39- în incinta Arenei Naționale, intrarea E- 113), de către unul dintre soți.

Tot astăzi, în ședința CGMB s-au aprobat proiectele: burse pentru elevii care au note mariaparate dentare gratuite pentru elevi și majorarea tarifului pentru parcarea din București.

Libertatea transmite LIVE, 24 de ore din 24, imagini din Centrul Vechi, din București

CITEȘTE ȘI:

VIDEO/ De pe scena teatrului medieval, Lavinia Șandru a strigat la ”norod”: ”Eu, doamna Clara, am ajuns de râsul lumii?!”

Close
Închide
  Close