MENIU CAUTĂ
, de Delia Chilianu

Elevii care au note bune la învățătură vor fi premiați cu bani de Primăria București. Iată sumele!

Distribuie

Elevii care au note bune la învățătură vor fi premiați cu bani de Primăria Capitalei. Proiectul a fost votat astăzi, 14 iunie, de consilierii generali, în cadrul ședinței CGMB.

Astăzi a fost votat proiectul privind contribuția Municipiului București la finanțarea suplimentară, prin acordarea de granturi pentru unitățile de învățământ.  Potrivit acestuia, elevii care au note bune la învățătură vor fi premiați cu bani.

Astfel: elevii care au obținut media generală 10 în anul școlar anterior (învățământ gimnazial, liceal sau profesional) vor primi câte 1.000 de lei.

Elevii care au obținut media generală între 9.50- 9.99 și nota 10 la purtare în anul școlar anterior (învățământ gimnazial, liceal sau profesional) vor primi câte 400 de lei.

Elevii care au obținut media generală între 8.50- 9.49 în anul școlar anterior ( învățământ gimnazial, liceal sau profesional) vor primi câte 300 de lei.

La nivelul Municipiului București au fost primite diverse solicitări din partea părinților, prin care au fost formulate propuneri privind luarea unor măsuri pentru o aplicare unitară a legii educației naționale la nivelul sectoarelor municipiului București în ceea ce privește bursele de performanță și bursele de merit acordate elevilor conform Ordinului Ministrului Educației nr 5.576 din 7 octombrie 2011 privind aprobarea Criteriilor generale de acordare a burselor elevilor din învățământul preuniversitar de stat… Acordarea burselor pentru fiecare categorie în parte se face neunitar la nivelul Municipiului București”, se arată în raportul de specialitate.

Sumele vor fi acordate sub denumirea de Premiile Primăriei Capitalei pentru merite deosebite.

Tot astăzi, în ședința CGMB, a fost aprobat și proiectul privind acordarea de aparate dentare gratuite pentru elevii din București. De asemenea, consilierii au aprobat acordarea sumei de aproape 900.000 de lei pentru un robot de ultimă generație care să elimine infecțiile nosocomiale din Spitalul Victor Babeș.


CITEȘTE ȘI:

ANALIZĂ | Românii au dat peste 15 miliarde de lei pe servicii de telecomunicații. Topul furnizorilor de telefonie, cablu și internet

Citește mai multe despre burse, cgmb, elevi și primaria capitalei pe Libertatea.

Comentarii