MENIU CAUTĂ

Barack Obama a criticat felul în care FBI-ul a făcut publică reluarea anchetei emailurilor lui Hillary Clinton

Distribuie

Preşedintele Barack Obama a declarat, zilele trecute, că directorul FBI, James Comey, este un „om integru” și că e convins că acesta nu încearcă să influențeze scrutinul electoral. Însă, acum se pare că s-a răzgândit. El  a criticat miercuri, într-un interviu, felul în care FBI-ul a făcut publică reluarea anchetei emailurilor lui Hillary Clinton.

Acesta a precizat că este important ca investigațiile guvernamentale să nu permită ca sugestiile sau „insinuările” să influențeze opinia publică și le cere americanilor sa o voteze pe Hillary Clinton. „Soarta republicii e în mâinile voastre”, a spus actualul președinte. El a avertizat împotriva ”divulgărilor” FBI-ului şi ”aluziilor calomnioase

„Nu cred că există un etalon ca în timpul unor investigaţii, să nu operăm prin aluzii calomnioase, dilvulgări şi informaţii incomplete, ci pe baza concluziilor concrete care sunt luate”, a afirmat Obama.

Alegeri SUA. Barack Obama crede că directorul FBI, James Comey, este „integru” şi nu încearcă influenţarea alegerilor

Președintele democrat a afirmat intr-un interviu la radio că nu dorește să se amestece în proces după ce Biroul Federal de Investigații a anunțat că a găsit noi e-mailuri ce ar putea să se refere la utilizarea de către Clinton a unui server de e-mail privat pentru serviciu în timp ce ea era secretar de stat.

Directorul FBI James Comey a declarat ca nu este clar daca aceste e-mailuri sunt semnificative. Decizia sa de a anunta descoperirea acestor e-mailuri a afectat drastic campania prezidențiala cu 11 zile înaintea alegerilor din 8 noiembrie și a atras critici puternice din partea democraților.

„Eu cred că exista o normă ca atunci când exista investigații, noi să nu acționam pe baza unor insinuări, nici pe baza unor informații incomplete și nici pe scurgeri de informații”, a declarat Obama.

Obama nu a menţionat numele directorului FBI, James Comey, în cadrul interviului. Însă, recent, președintele declarase  că James Comey, directorul FBI, este un om integru şi că nu încearcă să influenţeze rezultatul scrutinului prezidenţial.

 

Citește mai multe despre Barack Obama pe Libertatea.

Comentarii