De Mihai Toma,

Poliţiştii au constatat că în autoturismul respectiv se aflau 4 persoane, conducătorul auto, un bărbat de 33 de ani şi trei pasageri, de 31, 32 şi 38 de ani, toţi din comuna Ciucsângeorgiu (Harghita).

Având în vedere restricțiile de circulație impuse prin instituirea Stării de Urgență, cei patru şi-au justificat prezența pe stradă motivând că s-au deplasat în Miercurea Ciuc pentru a-și cumpăra bere.

Ei au fost sancționați contravenţional, conform Ordonanței Militare nr. 2/ 2020, cu amendă de 3.100 de lei.

Poliţiştii au constatat că bărbatul aflat la volan emana halenă alcoolică, astfel încât au procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, care a indicat 0,53 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date s-a stabilit că persoana care conducea autoturismul nu figurează ca fiind posesor de permis de conducere.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru conducere sub influența alcoolului şi conducere fără permis.

La nivelul județului Harghita, monitorizarea măsurilor de prevenire a răspândirii Coronavirus, COVID-19, la data de 30 martie 2020, ora 13.00:

  • 114 persoane aflate în carantină
  • 20 persoane ieșite din carantină
  • 2.351 persoane aflate în autoizolare la domiciliu
  • 586 persoane ieșite din autoizolare în întregul interval,
  • 623 paturi disponibile în centrele de carantină
Se conturează o nouă alianţa electorală. De ce a anunţat Victor Ponta că va candida la prezidenţialele din 2024
Recomandări
Se conturează o nouă alianţa electorală. De ce a anunţat Victor Ponta că va candida la prezidenţialele din 2024
 

Ce probleme sunt la Ciuc

Duminică seară a fost făcută publică Ordonanţa Militară nr. 4. La articolul 6, aceasta prevede că “autorităţile administraţiei publice locale vor asigura montarea de dispozitive cu soluţii dezinfectante la toate intrările blocurilor de locuinţe situate pe raza unităţii administrativ-teritoriale şi vor dezinfecta periodic lifturile, casa scărilor şi alte spaţii comune”.

Primarul municipiului Miercurea Ciuc, Ráduly Róbert Kálmán, consideră că aceasta este o misiune imposibilă, potrivit informatiahr.ro. Deşi municipalitatea are un contract cu un prestator pentru dezinfecţia în oraş, la suprafaţa din scări şi a spaţiilor comune nici într-o săptămână nu ar reuşi să finalizeze procesul.

În opinia noastră, ar trebui să fie această chestiune problematica asociaţiilor de proprietari, pentru că spaţiile comune sunt proprietatea şi gestiunea lor şi nicidecum a urbei, a administraţiei publice locale

Primar Ráduly Róbert Kálmán:

Trei spaţii pentru carantină, niciun răspuns pentru folosirea sălii sporturilor ca spital de rezervă

În cadrul sesiunii de întrebări de la finalul conferinţei de presă biligve de pe 30 martie, s-a precizat că nici un hotel din Miercurea Ciuc nu este folosit drept centru de carantină, în prezent existând trei asemenea spaţii: unul la Harghita Băi, unul în centrul municipiului şi unul la Jigodin Băi.

Cum a reușit Primăria Sector 1 să ocolească o licitație din bani publici de 54 de milioane de lei
Recomandări
Cum a reușit Primăria Sector 1 să ocolească o licitație din bani publici de 54 de milioane de lei
 

Deşi primăria a precizat că poate pune la dispoziţie Sala Sporturilor ca spital de rezervă, Ráduly Róbert Kálmán preciza că nu primise încă niciun răspuns pe această temă.

“Avem o comunicare precară, de vreo două săptămâni, cu Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. L-am sunat în urmă cu mai bine de 10 zile pe domnul prefect şi l-am rugat să fiu invitat la fiecare şedinţă a CJSU, pentru că mi se pare absolut normal ca primarul reşedinţei de judeţ să fie prezent la aceste şedinţe. Am fost evitat şi atunci, şi de atunci, dar asta e situaţia, mergem înainte”, a mai spus edilul.

Citeşte şi:

Mesaj disperat către ministrul german de Interne: ”Redeschideți granițele pentru sezonierii români și polonezi”

Ministrul Muncii, despre şomajul tehnic: Toate documentele vor fi depuse online de către firme, angajaţii primesc banii în maximum 3 zile

Singurele ţări din lume fără coronavirus. 21 de state au declarat că nu au niciun om infectat cu Covid-19

La 4 ani era declarată„cea mai frumoasă fată din lume”.Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist
GSP.RO
La 4 ani era declarată„cea mai frumoasă fată din lume”.Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist
Horoscop 2 iunie 2020. Racii atrag bunăvoință din partea celor din jur, Fecioarele au accesul limitat la anumite plăceri.
HOROSCOP
Horoscop 2 iunie 2020. Racii atrag bunăvoință din partea celor din jur, Fecioarele au accesul limitat la anumite plăceri.