MENIU CAUTĂ

Bărbat din Maramureș, prins cu 4 kilograme de cannabis în portbagaj. Surpriza de la perchezițiile de acasă

Distribuie

Un bărbat din Maramureș a fost prins cu peste 4 kilograme de cannabis în portbagaj. Individul era supravegheat de procurorii DIICOT și tocmai preluase drogurile, provenind din Spania, de la o firmă de curierat. Locuința maramureșeanului a fost percheziționată, iar anchetatorii au constatat că acesta își derula afacerile pe două planuri: importa drogurile din afară, dar și cultiva cannabisul acasă. La percheziție s-au găsit cantități de frunze de cannabis, plante în ghivece dar și o instalație artizanală pentru creșterea plantelor în interior.

Potrivit procurorilor, la data de 08 noiembrie 2018, în jurul orelor 08:40, inculpatul Hărăguş Vasile a preluat şi apoi a transportat pe raza municipiului Baia Mare, în portbagajul autoturismului său, cantitatea de 4,16 kilograme cannabis.

Pachetele în care au fost descoperite drogurile au fost expediate din Spania, pe cale terestră, prin intermediul unui microbuz aparţinând unei firme care desfăşoară activităţi de coletărie.

Cu ocazia percheziţiei domiciliare efectuate la imobilul situat pe raza comunei Săcălăşeni, a fost găsită cantitatea de 89,5 grame influorescenţe cannabis mai multe cutii şi dispozitive destinate mărunţirii şi ambalării drogurilor, iar într-o anexă a aceluiaşi imobil cu destinaţia şură au fost găsite răsfirate o tulpină de plantă de aprox. 30 cm de culoare verde oliv şi mai multe resturi de frunze.

De asemenea, în aceeaşi anexă, a fost identificată o instalaţie artizanală indoor pentru cultivat plante, formată dintr-un cort cu dimensiunea aprox. 3×1,5 m, prevăzut cu sursă de lumină şi căldură, ventilator, în apropierea căruia au fost găsite mai multe recipiente din plastic care conţineau substanţe de hrănire pentru cultivarea plantelor de cannabis precum şi mai multe ghivece, 8 dintre acestea conţinând plante de cannabis, cu dimensiuni între 20-30 cm se arată în comunicatul procurorilor.


Citește și: Legăturile de familie dintre denunțătorul Claudiu Florică și pârâtul Călin Popescu Tăriceanu


 

Citește mai multe despre Maramureș pe Libertatea.

Comentarii