MENIU CAUTĂ
, de Răzvan Mihalașcu

Bărbatul care a amenințat că atacă cu rachete Hotelul Sheraton din București a fost reținut. Ce au descoperit procurorii DIICOT în locuința sa

Distribuie

Substanţe explozive şi inflamabile au fost descoperite de procurorii DIICOT în locuința bărbatului care în luna martie a amenințat că va ataca cu rachete Hotelul Sheraton din Capitală și sediul unei fundații, în numele organizației „Vlad Țepeș”.

Suspectul a fost reținut, joi, pentru 24 de ore, iar mâine urmează să fie prezentat la Curtea de Apel București, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

„În urma efectuării percheziţiei domiciliare, din data 10.04.2019, la locuinţa inculpatului A.O.N, situată pe raza comunei Jidvei, judeţul Alba, au fost identificate materiale specifice, substanţe explozive şi inflamabile pe care acesta le procurase şi le deţinea în vederea producerii de mijloace distructive şi dispozitive explozive improvizate, în scopul prevăzut la art. 32 alin. 1 din Legea nr. 535/2004″, au precizat procurorii DIICOT, într-un comunicat.

Anchetatorii susțin că bărbatul de 46 de ani din Jidvei a transmis mesaje de amenințare în numele organizației „Vlad Ţepeş”. În timpul percheziției în locuința suspectului au fost descoperite înscrisuri prin care era cerută suma de 30.000 de euro, echivalent în bitcoin, în numele asociației.

Pe 1 marie, suspectul a sunat la 112, cel mai probabil de pe o cartelă preplătită, și a anunțat că va avea loc un atac cu rachetă la Hotel Sheraton din București și la Fundatia Româno-Americană. Bărbatul s-a recomandat ca fiind membru al Fundației „Vlad Țepeș”.

Potrivit procurorilor DIICOT, la finalul mesajului audio se preciza că organizaţia „Vlad Ţepeş” revendică atentatul.


Citește și:

Pentru cine lucrează Guvernul: pentru OMV Petrom sau pentru oameni?! Clanul Popescu din Târgoviște: soția cere din partea OMV Petrom, soțul aprobă din partea ANRM


 

Comentarii