MENIU CAUTĂ
30 Mar. 2017 13:38

Brexit | Marea Britanie prezintă detaliile privind “Marea abrogare”. Cum vor fi înlocuite legile UE după ieșirea țării din blocul comunitar

Distribuie

Guvernul Marii Britanii urmează să prezinte detalii privind “marea abrogare”, legea în baza căreia guvernanții vor scoate regulamentele și legile europene din legislaţia Regatului Unit după Brexit. De asemenea, miniştrii britanici au promis o tranziţie stabilă în care legislaţia va pune capăt supremaţiei judecătorilor de la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene, relatează BBC News.

La o zi după ce Marea Britanie a declanșat oficial procedura de ieșire din UE, guvernul Marii Britanii a început să lucreze la perioada care va urma după ce țara va părăsi blocul comunitar. Astfel, Guvernul Marii Britanii urmează să prezinte detalii în acest sens astăzi.


Negocierile Brexit | Ce urmează să se întâmple în următoarea perioadă


Parlamentul de la Londra va putea să amendeze, abroge sau îmbunătăţească legile, după ce acestea sunt transpuse în legislaţia bitanică prin 'Marea Abrogare'. Cu toate acestea, proiectul ar putea deveni unul controversat, având în vedere că prevedere ca miniștrii să aibă puterea de a schimba legi fără aprobarea Parlamentului.

Guvernul condus de Theresa May spune că vor fi făcute schimbări tehnice', care să asigure buna funcționare a legilor și a promis o tranziție simplă și stabilă'.

Decizia principală a referendumului a fost suveranitatea. O țară puternică și independentă are nevoie să dețină controlul legilor sale. Procesul acesta începe acum', a spus ministrul britanic pentru Brexit, Davis David.


Ce își doresc statele membre UE în timpul negocierilor. Care este poziția României


Lege  va abroga în principal Legea Comunităţilor Europene, care spune că legislaţia UE este superioară celei din Marea Britanie şi va asigura retragerea din jurisdicţia Curţii de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE). Legea 'Marii Abrogări' va intra în vigoare a doua zi după finalizarea procesului de Brexit.

Citește mai multe despre BREXIT pe Libertatea.

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Horoscop 24 februarie 2019
Comentarii