Mergi direct la conținut »
Cât va mai ține coșmarul poleiului în Capitală

Fenomenul cunoscut drept "freezing rain", ploaia înghețată, le-a dat, sâmbătă, mari bătăi de cap bucureștenilor care s-au încumetat să pășească înafara casei. Deși avertizarea meteorologilor de cod portocaliu de polei a fost valabil până dimineață, la ora 3:00, efectele unei nopți cu temperaturi scăzute în care a plouat fără încetare au fost resimțite puternic astăzi. 

În dimineața de sâmbătă Bucureștiul avea un iz apocaliptic: trotuare îmbrăcate într-un strat gros de gheață, oameni mergând pe mijlocul străzilor – singurul loc pe unde se putea circula, și copaci prăbușiți la pământ.

ISU București-Ilfov a intervenit, în ultimele zece ore, la 115 solicitări în urma fenomenelor meteorologice. Circulația tramvaielor a fost blocată, trenurile au avut întârzieri, 79 de copaci au căzut și 49 de mașini au fost avariate. De asemenea, mai multe persoane au ajuns la spital cu suspiciuni de fracturi, luxaţii și entorse.

După un asemenea început de week-end, iată care sunt prognozele meteorologilor pentru perioada imediat următoare. 

În aceste zile, în Capitală, vântul va avea intensificări temporare cu rafale de 45 – 55 kilometri pe oră, iar temperatura aerului va fi de minus 1 – 0 grade.

Depunerile de polei din București se vor menține, în condițiile în care de sâmbătă până duminică dimineaţă, va ploua uşor, iar seara şi noaptea se va forma ceaţă. Temperaturile vor fi de 1-2 grade pe parcursul zilei, iar noaptea vor coborî la minus 1 grad.


Prognoza meteo pentru weekendul 26-27 ianuarie: Ninsori, ploi și lapoviță în toată țara, polei în București


 

 

 

Close
Închide
  Close